Moučníky a cukroví

Dvojctihodné koláčky

V naší kuchyni bude opět kralovat Lucie Polišenská. Rozhodla se dnes pro pečení dvojctihodných koláčků podle děděného rodinného receptu.

* 17. 5. 1986


1 droždí
vlažné mléko
mouka
cukr
2 tvarohy
vejce
rum
polohrubá mouka
hladká mouka
máslo
sůl
povidla

V míse rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem, přidáme mouku a cukr. Přikryjeme a necháme vzejít kvásek.

Tvaroh smícháme se žloutky, cukrem a rumem.

Do vzešlého kvásku přisypeme obě mouky, cukr, máslo, žloutky z vajec, špetku soli a vypracujeme těsto. Necháme vykynout.

Z těsta odebíráme bochánky, které vytvarujeme na placičky. Naplníme tvarohovou náplní a zabalíme. Do takové kuličky vytvoříme pomocí vajíčka důlek, do kterého dáme ještě povidla a posypeme drobenkou,

Dáme péct na 180 °C dozlatova.

Další recepty Celý díl