Moučníky a cukroví
Dvojctihodné koláčky

V naší kuchyni bude opět kralovat Lucie Polišenská. Rozhodla se dnes pro pečení dvojctihodných koláčků podle děděného rodinného receptu.
* 17. 5. 1986
1 droždí
vlažné mléko
mouka
cukr
2 tvarohy
vejce
rum
polohrubá mouka
hladká mouka
máslo
sůl
povidla
V míse rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem, přidáme mouku a cukr. Přikryjeme a necháme vzejít kvásek.
Tvaroh smícháme se žloutky, cukrem a rumem.
Do vzešlého kvásku přisypeme obě mouky, cukr, máslo, žloutky z vajec, špetku soli a vypracujeme těsto. Necháme vykynout.
Z těsta odebíráme bochánky, které vytvarujeme na placičky. Naplníme tvarohovou náplní a zabalíme. Do takové kuličky vytvoříme pomocí vajíčka důlek, do kterého dáme ještě povidla a posypeme drobenkou,
Dáme péct na 180 °C dozlatova.