Těstoviny

Pasta koptisima povera

V naší kuchyni bude znovu kralovat Václav Kopta. Rozhodl se předvést přípravu těstovin podle vlastní fantazie a prezentuje je jako pasta koptisima povera.

* 21. 5. 1965


chlazené tagliatelle
cherry rajčátka
ančovičky
česnek
parmezán
olivový olej
bazalka
balsamico crema
lanýžová sůl
chilli paprička
citronová kůra

V hrnci dáme vařit vodu, důkladně ji osolíme a uvaříme těstoviny. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme pár filátek ančoviček, česnek nakrájený na plátky a nakrájená cherry rajčátka. Můžeme zalít naběračkou vody, ve které se vařily těstoviny. Přidáme uvařené těstoviny a promícháme s rajčátky. Dochutíme lanýžovou solí, strouhanou citronovou kůrou, chilli papričkou a balsamicem. Zdobíme čerstvou bazalkou.

Další recepty Celý díl