Maso

Kuřecí maso s bramborovou kaší a hráškem

Zora Jandová nám uvaří kuřecí miminka ve švestkové košilce.

Zora Jandová
zpěvačka, herečka

Zora Jandová

* 6. 9. 1958


brambory ve slupce
kmín
sůl
smetana
jarní cibulka
mražený hrášek
kuřecí maso
hořčice
tymián
sušený česnek
sůl
plátky sušených švestek
anglická slanina

Kuřecí řízky naklepeme a rozkrájíme na menší kousky. V misce si smícháme hořčici, špetku tymiánu, sušený česnek, sůl. Touto směsí obalíme kuřecí kousky.

Na tento recept je vhodné připravit si proužky ze sušených švestek. Švestky rozmixujeme, rozetřeme na plát, který usušíme, a rozstříháme na proužky.

Maso zabalíme do pruhu ze sušených švestek a plátku anglické slaniny. Takto připravené maso usmažíme v horkovzdušné fritéze.

Uvaříme brambory ve slupce, rozmačkáme, přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku a nakonec vmícháme i hrášek.

Další recepty Celý díl