Maso
Vepřová panenka na červeném víně

V naší kuchyni uvítáme Václava Koptu. Připraví vepřovou panenku na červeném víně se šťouchanými bramborami.
* 21. 5. 1965
vepřová panenka
anglická slanina
sůl, pepř
máslo
cibule (šalotka)
česnek
červené víno
brambory
jarní cibulka
petrželka
Slaninu nakrájíme na tenké proužky a panenku prošpikujeme. Maso osolíme a opepříme. Šalotku a česnek nakrájíme. V kastrolu rozpustíme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme. Poté maso vyjmeme a na výpeku opečeme šalotku, poté přidáme česnek a nakonec vrátíme i maso. Zalijeme červeným vínem, necháme vyvařit alkohol a maso vložíme do trouby na 15–20 minut.
Uvaříme brambory, nasekáme jarní cibulku, petrželku a brambory společně s cibulkou a petrželkou rozšťoucháme a osolíme.