Svíčková Wellington po česku

V naší kuchyni dnes přivítáme Světlanu Witowskou. Svíčkovou Wellington po česku si podle jejího receptu můžete lehce připravit kdykoliv.
vepřová panenka
olivový olej
sůl, pepř
worcesterová omáčka
dijonská hořčice
čerstvý baby špenát
cibule
česnek
listové těsto
šunka
vejce
kmín
Na pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zatáhnnout panenku, kterou jsme osolili, opepřili a pomazali worcesterovou omáčkou. Panenka musí zůstat uvnitř růžová. Ještě teplou ji pomažeme hořčicí a necháme odpočinout.
Mezitím si připravíme špenát. Na výpeku z masa osmažíme nakrájenou cibulku, sůl, pepř a česnek a opečeme špenát. Ze špenátu poté scedíme přebytečou vodu.
Potravinovou fólii poklademe plátky šunky. Na šunku rozprostřeme špenátovou směs a pomocí fólie zabalíme panenku do šunky. Z fólie poté roládu přendáme na vyválené listové těsto a zablíme do listového těsta. Vršek popícháme vidličkou, pomažeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme kmínem.
Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Upečené krájíme na plátky.