Maso

Vepřová krkovice na česneku s římským kmínem

Naši kuchyni rozvoní přípravou svého kubánského pokrmu Ondřej Ruml. Můžete se těšit na vepřovou krkovici na česneku s římským kmínem a neobvyklou přílohou.

Ondřej Ruml
herec a zpěvák

Ondřej Ruml


vepřová krkovice
rajčatový protlak
banán na vaření
cibule
bobkový list
římský kmín
nové koření
česnek
limetka
sůl, pepř
olej

Maso potřeme římským kmínem a drceným česnekem, trochou pepře, limetkovou šťávou, zalijeme trochou oleje a necháme ideálně přes noc marinovat. Přes noc také namočíme černé fazole, aby změkly.

K vaření fazolí použijeme papiňák. Na dno dáme olej, zpěníme na něm cibuli a česnek, přidáme římský kmín, rajčatový protlak, bobkový list, nové koření, zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou a necháme povařit.

Do hrnce vložíme hrnek rýže a zalijeme hrnkem vody, ve které se vařily fazole. Do uvařené rýže přidáme cca půl hrnku uvařených fazolí a promícháme.

Banán určený k vaření nakrájíme na silnější kolečka. Na pánvi na oleji z obou stran zlehka předsmažíme, poté obracečkou banán rozmáčkneme na placičky. Placičky pak smažíme dokřupava.

Maso opečeme na pánvi a podáváme s rýži a smaženým banánem.

Další recepty Celý díl