Maso
Vepřo knedlo zelo

V kuchyni znovu přivítáme Zdeňka Mahdala. Dnes připraví klasické vepřo knedlo zelo, ovšem s netradičně upraveným zelím.
krkovice
kysané zelí
cibule
česnek
sůl, kmín
hladká mouka
olej
máslo
bramborový knedlík
Do pekáče nalijeme trochu oleje a položíme plátky krkovice. Posypeme kmínem, solí, nakrájenou cibulí, česnekem. Necháme nejprve osmahnout z obou stran, poté teprve zalijeme vodou a dáme péct na 200 °C cca hodinu. Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme nakrájenou cibulku dohněda. Kysané zelí zalijeme vodou a dáme povařit s kmínem. Poté ho velmi důkladně propláchneme a přidáme osmaženou cibulku, přidáme trochu vody a necháme podusit. Můžeme zahustit zásmažkou.