Maso
Roštěnky podle maminky
V naší kuchyni uvítáme Zdeňka Mahdala. Předvede přípravu roštěnek podle receptu své maminky.
roštěnky
sůl
pepř
olej
bobkový list
nové koření
voda
ledový salát
slanina
ocet
cukr
Roštěnky nařízneme po stranách, aby se při přípravě nekroutily, a naklepeme. Maso opepříme. V tlakovém hrnci rozpálíme olej a necháme na něm maso zatáhnout. Přidáme bobkový list, nové koření. Zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené. Tlakový hrnec uzavřeme a necháme dusit 50–60 minut.
Mezitím si připravíme salát. Ledový salát natrháme do mísy. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi osmahneme. Slaninku přidáme k salátu. Z vody, soli, pepře, octa a cukru vytvoříme zálivku a salát zalijeme.
Roštěnky podáváme s bramborovou kaší.