Maso

Holubky plněné mletým masem

Naši kuchyni navštíví Pavel Berky. Rozhodl se, že pro nás připraví oblíbené holubky plněné mletým masem.

mleté vepřové maso
červená cibule
rýže
rajský protlak
rajčata
česnek
zelná hlávka
sůl, pepř
vývar
chilli paprička

Nejprve si osmahneme nakrájenou cibuli. Do mísy vložíme maso, uvařenou rýži, přidáme rajčatový protlak, sůl, nasekaný česnek a trochu chilli a promícháme.

Zelné listy spaříme horkou vodou. Na každý liat položíme trochu masové směsi a zabalíme. Na dno pekáčku poklademe zbytky listů nakrájené na nudličky a holubky do pekáče vyskládáme. Podlijeme vývarem a přelijeme loupanými konzervovanými rajčaty. Zakryjeme alobalem. Pečeme 40 – 50 minut na 190 °C.

Další recepty Celý díl