Maso
Kuřecí prsa na bílém víně

Vařit dnes budeme v přírodě. S Janem Cibulkou připravíme kuřecí prsa na bílém víně s domácím šťouchaným bramborem.
kuřecí prsa
brambory
máslo
pažitka
smetana
česnek
rozmarýn
tymián
zeleninový bujón
dijonská hořčice
sůl, pepř
olivový olej
víno
pomazánkové máslo
Brambory uvaříme ve slupce, přidáme k nim máslo a pažitku a rozšťoucháme.
Kuřecí prso nakrájíme na plátky. V kastrolu rozehřejeme máslo a olivový olej. Přidáme rozmarýn, tymián a česnek. Na takto ovoněném oleji opečeme maso, osolíme. Když je maso hotové, vyjmeme ho z kastrolu a výpek zalijeme bílým vínem. Alkohol necháme odpařit. Poté přidáme dijonskou hořčici a pomazánkové máslo.