Maso

Jehněčí hřbet s česnekovo-špenátovou nádivkou

Chcete-li si obohatit jídelníček, zkuste jehněčí hřbet s česnekovo-špenátovou omáčkou podle Václava Pštrosa.

Václav Pštros
kuchař

Václav Pštros


jehněčí hřbet
sůl
pepř
1,5 snítek rozmarýnu
tymián

Nádivka

1 lžíce másla
20 stroužků česneku
900 g baby špenátu
sůl
pepř

Jehněčí hřbet rozřízneme a naklepeme. Mezitím si na másle orestujeme stroužky česneku, jakmile začnou hnědnout, rozmačkáme je. Přidáme špenát, osolíme, opepříme a necháme orestovat. Hřbet naplníme směsí, zabalíme a svážeme. Maso ještě osolíme a opepříme, přidáme kousek másla a zabalíme do alobalu. Na pekáč si dáme snítky rozmarýnu, tymián a celý česnek. Položíme hřbet v alobalu a podlijeme vývarem. Troubu si rozpečeme na 200 °C, po chvíli zmírníme na 160 °C a pečeme asi 40 minut. Podáváme s opečenými bramborovými šiškami.

Další recepty Celý díl