Zeleninová jídla
Thajské kari s rýží

V kuchyni nás navštíví Alice Bendová a naučí nás své bezmasé thajské kari.
červená kari pasta
olej
jarní cibulka
houby shiitake
bambusové plátky
lilek
cuketa
paprika
rajčata
kokosové mléko
kokosový cukr
rybí omáčka
rýže
koriandr na ochucení
Na rozpálenou pánev nalijeme trochu oleje a necháme na něm rozvonět kari pastu. Na ni pak přidáváme další přísady – nakrájenou cibulku, houby, bambusové plátky, nakrájený lilek, cuketu a papriku. Promícháme a zastříkneme rybí omáčkou a posypeme kokosovým cukrem. Necháme podusit a zalijeme kokosovým mlékem. Nakonec přidáme rajčata a necháme je v omáčce trochu prohřát, ale není potřeba je vařit.
Podáváme s jasmínovou rýží.