Ovocná jídla
Tvarohové noky s jahodami

V naší kuchyni přivítáme Michaelu Dolinovou. Prozradí svůj oblíbený recept na tvarohové noky s jahodami.
* 16. 3. 1964
500 g polotučného tvarohu
50 g krupice
150 g strouhanky
2 vejce
60 g másla
500 g jahod (i mražených)
100 g cukru krupice
máta na ozdobu
Do mísy dáme tvroh, vejce, rozpuštěné máslo, hrubou mouku a strouhanku a vše zamícháme. Těsto necháme chvíli odpočinout.
Do kastrůlku si dáme mražené jahody, zasypeme cukrem a necháme zredukovat.
Ve velkém hrnci necháme přijít k varu osolenou vodu a pomocí dvou lžic z těsta tvarujeme noky a házíme je do vroucí vody. Necháme je povařit a vyndáme z vody.
Noky podáváme přelité jahodovou omáčkou, zdobíme čerstvými jahodami a lístky máty.