Lasagne bez těsta

V naší kuchyni opět přivítáme Davida Suchařípu. Dnes se můžeme těšit na tradiční italské lasagne bez těsta.

* 18. 3. 1965


lilek
mouka
olivový olej
cibule
rajčatový protlak
cukr
sůl
arašídový olej
mozzarella
bazalka
parmezán

Lilek nakrájíme na plátky a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm cibuli nakrájenou najemno. Na cibulku nalijeme rajčatový protlak, ocukrujeme, osolíme a necháme provařit.

Obalený lilek osmažíme v arašídovém oleji.

Do zapékací misky na dno nalijeme vrstvu rajčatové omáčky, vyskládáme vrstvu lilkových plátků, vrstvu plátků mozzarelly a posypeme lístky čerstvé bazalky. Potom dáme další vrstvu rajčatové omáčky, lilků, mozzarelly a posypeme parmezánem.

Pečeme na 180 °C cca 25 minut dozlatova.

Další recepty Celý díl