Lasagne bez těsta

V naší kuchyni opět přivítáme Davida Suchařípu. Dnes se můžeme těšit na tradiční italské lasagne bez těsta.
* 18. 3. 1965
lilek
mouka
olivový olej
cibule
rajčatový protlak
cukr
sůl
arašídový olej
mozzarella
bazalka
parmezán
Lilek nakrájíme na plátky a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm cibuli nakrájenou najemno. Na cibulku nalijeme rajčatový protlak, ocukrujeme, osolíme a necháme provařit.
Obalený lilek osmažíme v arašídovém oleji.
Do zapékací misky na dno nalijeme vrstvu rajčatové omáčky, vyskládáme vrstvu lilkových plátků, vrstvu plátků mozzarelly a posypeme lístky čerstvé bazalky. Potom dáme další vrstvu rajčatové omáčky, lilků, mozzarelly a posypeme parmezánem.
Pečeme na 180 °C cca 25 minut dozlatova.