Hrušky plněné gorgonzolou a rajčata plněná tuňákem

V naší kuchyni bude znovu kralovat Adriena Sobotová. Dnes ukáže přípravu pohoštění pro nenadálou návštěvu. Budou to hrušky plněné gorgonzolou a rajčata plněná tuňákem.

Hrušky plněné gorgonzolou

hrušky
gorgonzola
mascarpone
vlašské ořechy
bazalka

Hrušky oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jádřinec. Dále ještě hrušky vydlabeme, aby vznikly mističky. V misce smícháme mascarpone, gorgonzolu a vydlabanou dužinu hrušky. Touto směsí plníme hruškové mističky. Zdobíme vlašskými ořechy a bazalkou.

Rajčata plněná tuňákem

rajčata
tuňák
majonéza
strouhanka
bazalka

Rajčata rozpůlíme, taktéž vydlabeme, aby vznikly mističky. Vnitřek pokrájíme a v misce smícháme s tuňákem, majonézou a trochou strouhanky na zahuštění. Rajčata směsí naplníme a zdobíme bazalkou.

Další recepty Celý díl