Polévky

Minestrone

V naší kuchyni uvítáme Andreu Růžičkovou. Můžete si podle jejího receptu připravit k obědu tradiční italskou polévku minestrone.


olivový olej
cibule
česnek
čočka
paprika
květák
brambory
mrkev
fazole
brokolice
sůl
pepř
drcená rajčata
balzamikový ocet
parmezán
bazalka
petrželka

V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a zlehka orestujeme. Postupně přidáváme čočku, papriku, květák, mrkev, brokolici, brambory, cuketu a petrželku. Necháme lehce orestovat a zalijeme vývarem. Necháme povařit, ochutíme solí a pepřem. Ke konci přidáme fazole (z konzervy) a drcená rajčata. Na závěr zakápneme balzamikovým octem.

Podáváme s bazalkou a strouhaným parmezánem.

Další recepty Celý díl