Quesadilla
V naší kuchyni bude opět kralovat Václav Noid Bárta. Tentokrát se rozhodl pro přípravu mexické quesadilly.
pšeničné tortilly
olej
kuřecí prsa
koření na burrito nebo taco
pepř
sůl
avokádo
jarní cibulka
cherry rajčata
česnek
limetka
čedar
gouda
zakysaná smetana
Maso nakrájíme na nudličky. V pánvi si rozehřejeme olej. Maso obalíme ve směsi koření a vložíme do rozpálené pánve. Maso opečeme.
Připravíme si guacamole. Avokádo vyloupeme ze slupky a nakrájíme na kostičky. Přidáme nasekanou jarní cibulku, cherry rajčata, česnek, sůl a pepř a zakápneme limetkovou šťávou. Vidličkou směs rozmačkáme.
Opečené maso rozprostřeme na tortillu, poklademe plátky čedaru a goudy a přiklopíme druhou tortillou. Dáme osmahnout na pánev (můžeme použít tu, ve které jsme opékali maso. Nakrájíme na čtvrtky.
Podáváme s guacamole a zakysanou smetanou.