Quesadilla

V naší kuchyni bude opět kralovat Václav Noid Bárta. Tentokrát se rozhodl pro přípravu mexické quesadilly.
* 27. 10. 1980
pšeničné tortilly
olej
kuřecí prsa
koření na burrito nebo taco
pepř
sůl
avokádo
jarní cibulka
cherry rajčata
česnek
limetka
čedar
gouda
zakysaná smetana
Maso nakrájíme na nudličky. V pánvi si rozehřejeme olej. Maso obalíme ve směsi koření a vložíme do rozpálené pánve. Maso opečeme.
Připravíme si guacamole. Avokádo vyloupeme ze slupky a nakrájíme na kostičky. Přidáme nasekanou jarní cibulku, cherry rajčata, česnek, sůl a pepř a zakápneme limetkovou šťávou. Vidličkou směs rozmačkáme.
Opečené maso rozprostřeme na tortillu, poklademe plátky čedaru a goudy a přiklopíme druhou tortillou. Dáme osmahnout na pánev (můžeme použít tu, ve které jsme opékali maso. Nakrájíme na čtvrtky.
Podáváme s guacamole a zakysanou smetanou.