Maso
Buffalo wings

V naší kuchyni dnes uvítáme Václava Noida Bártu. Překvapí nás přípravou speciality Buffalo wings.
* 27. 10. 1980
kuřecí křidélka
olej, máslo
zakysaná smetana
niva
sůl, pepř
omáčka Louisiana
pomerančový džus
mrkev
řapíkatý celerrozpečená bageta
Kuřecí křídla ostrým nožem rozřízneme v kloubu na dvě poloviny. Malou špičatou část odřízneme a můžeme použít třeba na vývar. Křídla osmažíme ve fritovacím hrnci asi na 10 minut. Na pánvi rozpustíme máslo. K máslo přidáme omáčku Louisiana, opepříme. Přilijeme pomerančový džus a vložíme osmažená křídla.
V misce smícháme zakysanou smetanu s rozdrobenou nivou. Lehce osolíme.
Podáváme s čerstvou nkrájenou zeleninou a dipem.