Špalíčky z vepřové panenky

V naší kuchyni uvítáme znovu Marii Retkovou. Dnes přinesla recept na špalíčky z vepřové panenky doplněné rukolovým salátem.
* 8. 6. 1956
Vepřová panenka
vepřová panenka
grilovací koření
sůl, pepř
anglická slanina
tavený sýr
parmezán
máslo
olej
Panenku si nakrájíme na podélné plátky. Klouby prstů plátky trochu naklepeme. Okořeníme a osolíme. Poklademe kousky taveného sýra a zabalíme do rolády. Každou roládku zabalíme do plátku anglické slaniny a propíchneme špejlí. Posypeme strouhaným parmazánem a na každý balíček přidáme kousek másla. Balíčky osmažíme na rozpáleném oleji a přikryté pokličkou opékáme 15 - 20 minut.
Salát
rukola
bazalka
rajčata
sůl
balzamikový ocet
olivový olej
Mezitím si smícháme rukolu, bazalku, nakrájená rajčata a dochutíme solí, balzamikovým octem a olivovým olejem.