Zeleninová jídla
Toskánské brambory

V naší kuchyni přivítáme Hanu Heřmánkovou. Podělí se s námi o recept na skvělé brambory z vyhlášené toskánské kuchyně.
* 1. 3. 1963
malé baby brambory
olivový olej
bílé suché víno
sůl, pepř
palička česneku
cherry rajčata
rozmarýn
bazalka
Brambory nakrájíme na silnější plátky (i se slupkou), cherry rajčátka na poloviny. Palici česneku rozkrojíme podélně na dvě poloviny. Brambory dáme do pekáčku a zalijeme je olivovým olejem a bílým vínem. Opepříme, osolíme. Přisypeme rajčátka a promícháme. Přidáme rozkrojenou palici česneku a snítku rozmarýnu. Zakryjeme alobalem a dáme péct. Půl hodiny pečeme zakryté, poté půl hodiny bez alobalu. Na závěr přidáme bazalku a máme hotovo.