Maso

Pečený králík se šťouchanými bramborami

V naší kuchyni přivítáme Marii Tomsovou. Prozradí recept na skvělého pečeného králíka se šťouchanými brambory.

Marie Tomsová
hlasatelka

Marie Tomsová


králičí stehna
anglická slanina
sádlo
cibule
česnek
sůl
čerstvý a mletý zázvor
tymián
provensálské koření
bílé víno
vývar
sušené houby

Anglickou slaninu nakrájenou na kostičky vložíme do pekáče, přidáme trochu sádla a na plotně vyškvaříme. Do hrnce nalijeme vývar a přisypeme sušené houby a necháme povařit. Do pekáčku ke slanině přidáme nakrájenou cibuli a česnek a necháme opět trochu opéct. Dále přidáme čerstvý zázvor nakrájený na plátky.

Maso osolíme, posypeme mletým zázvorem, provensálským kořením, tymiánem a poklademe plátky slaniny. Maso vložíme do pekáčku a podlijeme bílým vínem a vývarem. Houby nakrájíme na menší kousky a také přidáme do pekáče. Přiklopíme a cca na hodinu vložíme do trouby.

Když je maso hotové, vyjmeme ho z pekáčku a trochu šťávy s houbami přidáme k vařeným bramborám, které rozšťoucháme.

Další recepty Celý díl