Maso
Tori no karaage
Tomio Okamura nám připravil zajímavý japonský pokrm.
* 4. 7. 1972
vykostěné stehenní kuřecí řízky
Marináda
2 lžíce japonského rýžového vína (saké)
2 lžíce Honteri
2 lžíce japonské sojové omáčky
lžíce nastrouhaného zázvoru
lžíce nastrouhaného česneku
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce bramborového škrobu
vajíčko
olej
Na větší kousky si nakrájíme vykostěné stehenní řízky, které pořádně zamícháme do připravené marinády. Necháme odležet přes noc v lednici.
Pak si rozkvedláme vajíčko a v druhém talíři si vytvoříme obal ze 3 lžic hladké mouky a 3 lžic bramborového škrobu. Kousky masa nejdříve obalíme ve vajíčku a pak v obalu. Kousky masa dáme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova.
Příloha: rýže, brambory.