Polévky

Bílá krémová česnečka

V naší kuchyni přivítáme Kateřinu Bednářovou. Můžete si podle ní uvařit velmi chutnou bílou krémovou česnečku.

česnek
sypká přísada do jídel
máslo
olivový olej
šalotka
ciabatta
parmezán
brambory
žampiony
smetana
bílý pepř
tymián

Ze stroužků česneku nejprve odstraníme klíčky.

Předem si připravíme krutony. Ciabattu rozkrájíme na kostičky a zakápnuté olivovým olejem, zastrouháme parmezánem a necháme opéct v troubě.

V kastrolu rozehřejeme máslo a olivový olej. Přidáme nasekaný česnek a šalotku a necháme zesklovatět. Poté zalijeme vodou. Vložíme nakrájené brambory, sypkou směs na dochucení polévky, čerstvý tymián a necháme povařit. Na závěr vmícháme trochu smetany. Odstavíme z plotny a rozmixujeme dohladka,

V pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme prolisovaný česnek a celé žampiony a orestujeme.

Polévku podáváme společně s krutony a žampiony.

Další recepty Celý díl