Moučníky a cukroví

Koláč s malinami a tymiánem

S Martou Jandovou, která zavítala do naší kuchyně, dnes budeme péct. Můžete si podle ní připravit k odpolední kávě koláč s malinami a tymiánem.

Marta Jandová
zpěvačka

Marta Jandová

* 13. 4. 1974


hladká mouka
cukr krupice
sůl
máslo
studená voda
kypřicí prášek
vejce
žloutky
kukuřičný škrob
smetana

čerstvý tymián
maliny

Do mísy vložíme hladkou mouku, cukr, špetku soli, změklé máslo, 4 lžíce studené vody a na špičku nože kypřicího prášku. Rukama prohněteme a necháme zabalené půl hodiny odležet v lednici. Těsto na pomoučeném válu rozválíme a přeneseme do vymazané a vysypané formy. Těsto propícháme vidličkou. Na těsto položíme pečicí papír a zatížíme fazolemi. Vložíme na 15 minut do trouby.

Mezitím si do rendlíku nalijeme smetanu, do ní vložíme čerstvé snítky tymiánu a prohřejeme. Dáváme pozor, aby se směs nevařila. Smetanu přecedíme a necháme zatím stranou.

V jiné misce si smícháme žloutky, vejce, cukr, kukuřičný škrob a opatrně rozmixujeme. Vaječnou směs vlijeme do smetany (neměla by být horká) a promícháme. Směs nalijeme na upečené těsto. Ozdobíme malinami a lístečky tymiánu a vložíme asi na půl hodiny do trouby.

Další recepty Celý díl