Maso

Holandský řízek

Do naší kuchyně dnes zavítá Paolo Palazzo. Předvede přípravu šťavnatých holandských řízků s opečenými bramborami.

mleté maso
čedar
mléko
muškátový oříšek
kukuřičná strouhanka
vejce
kukuřičná mouka
brambory
olivový olej
rozmarýn
sůl
pepř

Do mletého masa přidáme strouhaný čedar a trochu mléka. Dochutíme strouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem. Promícháme a necháme odležet.

Brambory nakrájíme na kolečka, v míse zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a přidáme trochu rozmarýnu. Brambory promícháme a vložíme do horkovzdušné fritézy na 200 °C na 16 minut.

V misce si mezitím rozmícháme vejce, osolíme, připravíme si strouhanku a mouku. Rukama z masa tvoříme karbanátky, obalíme v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Řízky rovněž osmažíme v horkovzdušné fritéze.

Další recepty Celý díl