Různé

Rebarboro-zázvorové chutney s masem

A nebude chybět ani vaření, tentokráte s Václavem Pštrosem, který bude mít pro vás novinku. Solnou desku, která udržuje teplo, maso nemusíte solit a servírování je velice jednoduché.

Václav Pštros
kuchař

Václav Pštros


150 g nakrájené rebarbory
1 bílá cibule – nakrájená
1 dl bílého vína
200 g sušených meruněk
100 g rozinek
vinný či jablečný ocet
pepř
1 pomeranč
100 g třtinového cukru
čerstvý zázvor
máslo
telecí kotlety
kachní prsa
olej
solná deska

Na pánvi si rozpustíme kousek másla, přidáme nakrájenou oloupanou rebarboru, bílou cibuli a orestujeme. Podlijeme bílým vínem a postupně dáváme sušené meruňky, rozinky, vinný či jablečný ocet. Opepříme, zalijeme pomerančovou šťávou a nastrouhanou kůrou z pomeranče, přidáme cukr a nakonec čerstvý nastrouhaný zázvor.

K chutney si připravíme na pánvi telecí kotlety a předem upečené kachní prso. Maso na oleji orestujeme, opepříme a chvíli dusíme, aby maso bylo měkké.

Servírujeme na teplé solné desce.

Další recepty Celý díl