Maso
„Levá“ svíčková Richarda Genzera

V naší kuchyni dnes uvítáme Richarda Genzera. Prozradí recept na svoji oblíbenou rychlou svíčkovou omáčku.
* 20. 12. 1966
prošpikované hovězí maso
sádlo
petržel, celer, mrkev
voda
sůl
sáček s kořením na svíčkovou
smetana
cukr
citronová šťáva
V hrnci rozehřejeme sádlo. Ze všech stran na něm opečeme prošpikované maso. Maso vyndáme a dáme stranou. Do hrnce vložíme zeleninu, ideálně nastrouhanou, pytlíček s kořením, osolíme a necháme podusit. Poté vrátíme maso zpět do hrnce a zalijeme vodou nebo vývarem. Přikryjeme poklicí a na mírnějším plameni necháme vařit.
Když je maso měkké, dáme ho stranou a omáčku rozmixujeme. Zjemníme smetanou a dochutíme solí, cukrem a citronem.