Maso

Kuře s omáčkou teriyaki a brokolicí

V naší kuchyni dnes uvítáme Terezu Černochovou. Prozradí recept na kuře s omáčkou teriyaki a brokolicí.

Tereza Černochová
zpěvačka

Tereza Černochová


kuřecí prsa
růžičky brokolice
mrkev
sůl
olej
sezamové semínko
zázvor
česnek
omáčka teriyaki
sójová omáčka
hnědý cukr
skořice
škrob
voda

rýže

Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a vložíme do misky.

V kastrolu rozpálíme olej a přidáme nastrouhaný zázvor, nasekaný česnek a několik svitků celé skořice. Za stálého míchání restujeme. Zalijeme sójovou omáčkou a už hotovou teriyaki omáčkou. Necháme svařit. Poté začneme postupně přisypávat hnědý cukr podle chuti. Dále přidáme máčený škrob a dobře promícháme. Omáčkou zalijeme maso a necháme alespoň hodinu marinovat. V rendlíku si necháme trochu omáčky na později.

Mezitím si na másle orestujeme růžičky brokolice.

Když je maso namarinované, vložíme ho do velké pánve s rozpáleným olejem. Opékáme na vysokém plamenu, až začne cukr v omáčce karamelizovat.

Šťávu, která zbyla z marinování si přelijeme do kastrůlku, vyndáme z ní svitky skořice a po kouscích v ní rozpouštíme máslo. Přilijeme ještě trochu máčeného škrobu a dobře mícháme do zhoustnutí.

Maso zalité omáčkou podáváme s brokolicí, strouhanou mrkví a ozdobíme sezamovým semínkem. Vhodnou přílohou je rýže.

Další recepty Celý díl