Kuře s omáčkou teriyaki a brokolicí
V naší kuchyni dnes uvítáme Terezu Černochovou. Prozradí recept na kuře s omáčkou teriyaki a brokolicí.
kuřecí prsa
růžičky brokolice
mrkev
sůl
olej
sezamové semínko
zázvor
česnek
omáčka teriyaki
sójová omáčka
hnědý cukr
skořice
škrob
vodarýže
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a vložíme do misky.
V kastrolu rozpálíme olej a přidáme nastrouhaný zázvor, nasekaný česnek a několik svitků celé skořice. Za stálého míchání restujeme. Zalijeme sójovou omáčkou a už hotovou teriyaki omáčkou. Necháme svařit. Poté začneme postupně přisypávat hnědý cukr podle chuti. Dále přidáme máčený škrob a dobře promícháme. Omáčkou zalijeme maso a necháme alespoň hodinu marinovat. V rendlíku si necháme trochu omáčky na později.
Mezitím si na másle orestujeme růžičky brokolice.
Když je maso namarinované, vložíme ho do velké pánve s rozpáleným olejem. Opékáme na vysokém plamenu, až začne cukr v omáčce karamelizovat.
Šťávu, která zbyla z marinování si přelijeme do kastrůlku, vyndáme z ní svitky skořice a po kouscích v ní rozpouštíme máslo. Přilijeme ještě trochu máčeného škrobu a dobře mícháme do zhoustnutí.
Maso zalité omáčkou podáváme s brokolicí, strouhanou mrkví a ozdobíme sezamovým semínkem. Vhodnou přílohou je rýže.