Hovězí maso na tomatech

Vařit dnes budeme opět v Seleticích s Jaroslavem Zelenkou. Připraví výborné hovězí maso na tomatech a bílém víně s krémovou polentou.
hovězí plec
sůl, pepř
hladká mouka
olivový olej
mrkev
petržel
cibule
řapíkatý celer
rozmarýn
česnek
bílé víno
rajčata
hovězí vývat
Hovězí maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V kastrolu rozehřejeme olivový olej a maso ze všech stran opečeme. Poté maso odložíme stranou a ve stejném kastrolu krátce orestujeme nakrájenou mrkev a petržel. Přidáme nasekaný rozmarýn. Dále přidáme nakrájený řapíkatý celer, česnek a cibuli. Zalijeme bílým vínem a necháme vyvařit alkohol. Dále přilijeme drcená rajčata a podlijeme hovězím vývarem. Do tohoto základu zpět vložíme maso a zakryté dáme péct na 150 °C asi na 2,5 hodiny.
Upečené maso dáme stranou a omáčku necháme na mírném plameni ještě svařit.
příloha
kuřecí vývar
polenta
smetana
parmezán
Do hrnce přivedeme k varu silný vývar. Za stálého míchání přisypáváme polentu a vaříme 3 - 4 minuty. Stále mícháme. Zjemníme smetanou a parmezánem.