Kuřecí stehna na calvadosu

V naší kuchyni přivítáme Dagmar Peckovou. Můžete si spolu s ní připravit k obědu kuřecí stehna na calvadosu.
* 4. 4. 1961
kuřecí stehna
sůl
pepř
máslo
šalotka
jablka
calvados
cukr krystal
tymián
petržel
bobkový list
kuřecí vývar
cidre (jablečné víno)
smetanaopečená bageta jako příloha
Kuřecí stehna posolíme a opepříme. V kastrolu si rozehřejeme máslo a na něm stehna ze všech stran opečeme a z kastrolu vyndáme. Na máslo dáme nakrájenou šalotku a jablko a orestujeme. Kuře vrátíme zpět do kastrolu. Přilijeme calvados a zapálíme (flambujeme).Přidáme koření, vývar, cidre, přikryjeme pokličkou a dusíme.
Na pánvi si opět rozehřejeme máslo a přidáme jablíčka nakrájená na tenké měsíčky. Posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Poté přilijeme cidre a zredukujeme asi na polovinu množství tekutiny. Takto připravená jablíčka přidáme k masu, zamícháme, zalijeme smetanou a povaříme.