Maso

Dušená hovězí roštěná s mrkví

V naší kuchyni přivítáme Kateřinou Brožovou. Můžete si spolu s ní připravit dušenou hovězí roštěnou s mrkví.

* 9. 2. 1968


hovězí roštěná
mrkev
olivový olej
cibule
sůl, pepř
oregano
provensálské koření
voda
rýže

Roštěnou rozkrájíme na plátky a rozklepeme. Poté maso osolíme a opepříme. V hrnci si rozehřejeme trochu olivového oleje a opečeme na něm cibuli. Až zesklovatí podlijeme trochou vody. Na cibuli poklademe vrstvu plátků masa, posypeme oreganem a položíme další vrstvu masa. Tu posypeme provensálským kořením. Zakryjeme pokličkou a necháme dusit (cca 2 hodiny). Až bude maso měkké, přisypeme na plátky nakrájenou mrkev a necháme ještě chvíli podusit. Na závěr vše promícháme. Podáváme s rýží.

Další recepty Celý díl