Maso

Hovězí guláš se zázvorem na černém pivu

V naší kuchyni uvítáme Felixe Slováčka mladšího. Předvede přípravu hovězího guláše se zázvorem na černém pivu.

hovězí kližka
vepřové sádlo
cibule
zázvor
česnek
kmín
chilli
sladká paprika
gulášové koření
hovězí vývar
černé pivo
rajčatový protlak
sůl, pepř

chléb

V hrnci rozehřejeme sádlo. Na něm za stálého míchání opečeme nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme sladkou papriku a gulášové koření. Dále vmícháme rajský protlak. Až se základ spojí, vložíme pokrájené maso a necháme ho zatáhnout. Dále přidáme nasekaný česnek a zázvor, sůl, pepř a kmín. Poté maso podlijeme trochou vývaru a černým pivem. Guláš necháme vačit, dokud nebude maso měkké.

Další recepty Celý díl