Maso

Vepřové plátky na jablkách

Vařit u nás dnes bude Roman Skamene. Předvede přípravu vepřových plátků na jablkách.

* 2. 10. 1954


vepřové kotlety
sůl
pepř
olej
máslo
jablka
jablečný mošt
hřebíček
skořice
citron
cukr

brambory

Kotlety osolíme a opepříme a položíme na pánev. Podlijeme trochou oleje a kouskem másla a maso necháme zatáhnout. Dále podlijeme jablečným moštem. Přidáme oloupaná a nakrájená jablka a na plátky nakrájené citrony. Dochutíme hřebíčkem a skořicí a necháme dusit. Až bude maso měkké, vyndáme ho a dáme stranou. Z omáčky vybereme citrony a hřebíčky a omáčku rozmixujeme.

Na tenké plátky nakrájené brambory poklademe na plech vyložený pečicím papírem. Opepříme a pečeme asi na 180 °C dozlatova.

Další recepty Celý díl