Maso
Vepřové plátky na jablkách

Vařit u nás dnes bude Roman Skamene. Předvede přípravu vepřových plátků na jablkách.
* 2. 10. 1954
vepřové kotlety
sůl
pepř
olej
máslo
jablka
jablečný mošt
hřebíček
skořice
citron
cukrbrambory
Kotlety osolíme a opepříme a položíme na pánev. Podlijeme trochou oleje a kouskem másla a maso necháme zatáhnout. Dále podlijeme jablečným moštem. Přidáme oloupaná a nakrájená jablka a na plátky nakrájené citrony. Dochutíme hřebíčkem a skořicí a necháme dusit. Až bude maso měkké, vyndáme ho a dáme stranou. Z omáčky vybereme citrony a hřebíčky a omáčku rozmixujeme.
Na tenké plátky nakrájené brambory poklademe na plech vyložený pečicím papírem. Opepříme a pečeme asi na 180 °C dozlatova.