Zapékaná jablíčka podle Magdaleny Dobromily Rettigové
2 pěkná červená jablka
1 vrchovatá lžička meruňkového džemu
1 fík
1 lžíce drobně rozsekaných vlašských ořechů
Fík se má správně – pole paní Magdaleny Dobromily – den předem namočit do vína. Poté ho nakrájíme nadrobno.
Z jablek opatrně odkrojíme vršek a vzniklým otvorem odstraníme jádřinec. Meruňkový džem promícháme s nakrájeným fíkem a oříšky a směsí naplníme vykrojený střed jablek. Přikryjeme zpět odkrojený vršek a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut.
Úprava pro děti
Jablko omyjeme a odstraníme jádřinec. Vnitřek vymažte máslem. Jablko můžete posypat skořicí, pokud vašemu dítěti chutná. Můžete také obalit v hnědém cukru. Jablko položte do pekáčku a zalijte cca do dvou třetin vodou. Pečte, dokud slupka nezačne pukat anebo se na ní udělají vrásky“.
Pro batolata můžete pečené jablko rozmixovat.
Ohodnoťte tento recept: