26 minut

15. července 2021

Obsah dílu

OKD ukončí těžbu příští rok — Využití bývalého Dolu Staříč — Obnova po těžbě uhlí — Očkování bez registrace v Ostravě — 171 zásahů hasičů po bouřkách — Kotlíkové dotace do roku 2022 — Případ Vlasteneckých novin zpět k soudu — Přerov rozšířil bezdoplatkovou zónu — Předávání hasičské techniky — Doučování pro žáky základních škol — Strážníci zajistili agresivního řidiče — Zpoždění dodávek tramvají pro Ostravu — Oprava mostů na Opavské v Ostravě — Koncert na utajeném místě

Části dílu

01:06
OKD ukončí těžbu příští rok
    Firma OKD vyprodukovala za první letošní půlrok více černého uhlí, než původně plánovala. Situace na trhu je dobrá a ceny suroviny rostou. Těžbu chce společnost definitivně ukončit nejdříve v příštím roce. Od vlády dostala za úkol zpracovat analýzu dalšího možného vývoje.
    03:21
    Využití bývalého Dolu Staříč
      Co s opuštěnými důlními areály, další z otázek, kterou s sebou útlum těžby v MS kraji nese. Jednou z lokalit je důl Staříč na Frýdecko-Místecku. V plánu je jeho likvidace. Podle kraje by ale bylo přínosnější najít dolu nové využití. Nápady jsou dva. Jeden univerzitní, s druhým přišly firmy. Pomoci by mohly evropské peníze.
      05:18
      Obnova po těžbě uhlí
        Živě Jan Lenart, fyzický geograf z Ostravské univerzity.
        09:30
        Očkování bez registrace v Ostravě
          Nejen v Praze, ale i v Brně nebo Ostravě mají vzniknout očkovací místa, kde nebude nutná předchozí registrace. Oznámil to Ministr zdravotnictví ČR Adam Vojtěch s tím, že zájem lidí je velký. O konkrétním umístění se právě rozhoduje. Podle Vojtěcha by to měly být prostory, kde se vyskytuje hodně lidí, tedy například nádraží nebo obchodní centra.
          10:17
          171 zásahů hasičů po bouřkách
            Více než 170x zasahovali kvůli bouřkám za uplynulý večer a noc moravskoslezští hasiči. Nejvíce výjezdů měli na Opavsku, pomáhali také na Ostravsku, Karvinsku a Novojičínsku. Odklízeli polámané stromy, čerpali vodu ze zaplavených sklepů a na dvou místech plachtami provizorně zakrývaliponičené střechy.
            11:09
            Kotlíkové dotace do roku 2022
              Živě redaktorka Natálie Flajžíková.
              12:43
              Případ Vlasteneckých novin zpět k soudu
                Okresní soud v Ostravě bude znovu řešit případ rasistického článku o požáru bytu v Bohumíně.
                Web Vlastenecké noviny i jeho šéf Radek Velička se brání proti trestu, který jim soud uložil. Šéfredaktor má zaplatit pokutu20 tis. Kč, odpracovat veřejně prospěšné práce a státu odevzdat notebook, na kterém článek napsal. Vlastenecké noviny mají zaplatit 30 tis. Kč.
                13:09
                Přerov rozšířil bezdoplatkovou zónu
                  Přerov rozšířil tzv. bezdoplatkovou zónu. Jde o seznam míst, kde nebudou noví nájemníci dostávat od úřadu práce příspěvek na bydlení. Ve výčtu nově přibyl dům v Bratrské ulici. Město tím reaguje na dlouhodobé potíže a potyčky mezi některými nájemníky, které musí často řešit policie.
                  13:30
                  Předávání hasičské techniky
                    Hasiči z Olomouckého kraje mají novou techniku. Ti profesionální si dnes převzali 4 zásahové kontejnery za téměř 13 mil. Kč. A dvě cisterny, které dosud sloužily profesionálním jednotkám, nově získali dobrovolní hasiči ze Šumperska a Olomoucka.
                    16:31
                    Doučování pro žáky základních škol
                      Pár dní v lavicích o prázdninách. To je letošní léto pro některé školáky. Po mnoha měsících, kdy obvyklý rytmus školního roku narušovala covidová opatření, nabízejí školy doučování. Základní škola Provaznická v Ostravě-Hrabůvce kromě toho pro děti připravila i další možnost, a to program v knihovně, kde se čte nebo maluje a tvoří.
                      19:09
                      Strážníci zajistili agresivního řidiče
                        V poutech strážníků městské policie skončil agresivní řidič dodávky v centru Ostravy. Nejprve vybrzdil osobní auto a chvíli nato fyzicky napadl muže sedícího na místě spolujezdce. Zranil ho v obličeji. Incidentu si všimla hlídka strážníků, zakročila a předala agresora kolegům z Policie České republiky.
                        Ti šetří, proč muž zaútočil.
                        19:35
                        Zpoždění dodávek tramvají pro Ostravu
                          Ostravský dopravní podnik stále čeká na tramvaje za necelé 2 mld. Kč. Zakázka až na čtyři desítky souprav má kvůli covidu další zpoždění. Škoda Transportation měla dodat první testovací kus loni v září. Výrobce nestihl ani další, červnový termín. Vysvětlil to tím, že má v době koronaviru sám potíže s dodávkami komponentů a surovin. Podle společnosti by první z nových tramvají měla Ostravou zkušebně jezdit v druhé půlce letošního roku.
                          19:59
                          Oprava mostů na Opavské v Ostravě
                            V Ostravě začala další velká dopravní uzavírka. Déle než rok se bude rekonstruovat most přes řeku Odru v Opavské ulici. Konstrukce jeve velmi špatném stavu a čeká ji kompletní oprava. Řidiči musejí počítat s omezením.
                            21:45
                            Koncert na utajeném místě
                              Hotspot. To je série koncertů, které se konají na unikátním místě, kde ještě nikdo nikdy nehrál.
                              Za projektem stojí organizátoři festivalu Colours of Ostrava. První koncert se odehrál v Praze na Strahově. Ovšem bez diváků. Ti přišli na utajené místo poprvé až včera. DJ Ventolin a finský hudebník Axel Thesleff hráli v Dolních Vítkovicích v Ostravě.
                              Přehrát celé video
                              Stopáž26 minut
                              Další díl
                              16. července 2021

                              Přehled dílů

                               
                              Stopáž25 minut

                              25. dubna

                              Kyberpodvody na hendikepovaných lidech — Kyberpodvody na hendikepovaných lidech — Horní Suchá jedná o odkupu finských domků — Festival Academia Film Olomouc — Mráz výrazně poškodil úrodu ovoce — V Olomouci startuje jarní Flora — Výběr ze sociálních sítí ČT — Nový depozitář Národního muzea v přírodě — Fotky Lukáše Horkého v Tančírně v Račím údolí

                              25. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              24. dubna

                              Přípravy Mistrovství světa v hokeji v Ostravě — Přípravy Mistrovství světa v hokeji v Ostravě — Vliv návratu zimy na zvěř — Meteorologové předpovídají sněžení — Výsledky rozboru vody v Jičínce — Ostrava bude jednat o prodeji mrakodrapu — Soud o údajném prodeji vojenského materiálu — 30 let od odjezdu expedice Živá Afrika — Povolení pro přestavbu přejezdu ve Studénce — Kariérní festival Ostravské univerzity — Fandové sledují hokej na dálku ve Werk Aréně — Zkušenosti s čištěním vody v Moravském Berouně — Výstava o vzniku Opavy

                              24. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              23. dubna

                              Vývoj počtu případů černého kašle — Vývoj počtu případů černého kašle — Další mrazivá noc — Teplárny: transformace bude stát 200 miliard — Dotace na dekarbonizaci — Developer chce vybudovat zónu v Přerově — V Litovelském Pomoraví končí projekt proti komářím kalamitám — Cisterny pro letadla NATO — Únik plynu v centru Ostravy — Začíná Academia Film Olomouc — Výběr ze sociálních sítí — Nová plavební komora na Baťově kanálu — Celostátní finále mladých nástrojářů — Vyhlašování cen Jantar

                              23. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              22. dubna

                              Dolní Lutyně o referendu ke gigafactory — Příprava referenda ke gigafactory — Meteorologové varují před mrazy — Poho Park Gabriela získal evropskou dotaci — Výsledky Speed Marathonu — V Hanušovicích začne oprava hlavní silnice — Odborníci zkoumají řeč na Hané — V Kopřivnici otevře domov pro seniory — Vyšetřování úhynu ryb v Jičínce — V OD Breda objevili historické schodiště — Vážení přetížených kamionů na Jesenicku — Výročí návratu modelu Tatry 148 na český trh

                              22. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              19. dubna

                              Přibývá obézních dětí — Obezita u dospělých — Mráz může ohrozit úrodu — OKD má souhlas pro těžbu — Muž donesl na policii 23 funkčních granátů — Policejní akce Speed Marathon — Speed marathon 2024 — Vyšla poslední kniha z trilogie Šikmý kostel — Nové prostory pro hendikepované v Olomouci — Přerov zbourá bývalý hotel Strojař — Výběr ze sociálních sítí ČT — Novinky v olomoucké MHD — Za hranicí mysli Tomáše Petrečka

                              19. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              18. dubna

                              Ve Zlatých Horách vznikne stanice záchranné služby — Hromadné výpovědi učitelů ZŠ Doubrava — Trest za vydírání pro bývalého zastupitele — Podezření na týrání koní — Open Studios Ostrava 2024 — Spor o stavbu cyklostezky v Trojanovicích — Výstraha před mrazem ve vegetačním období — Akce Zlepši si techniku na VŠB — Výběr ze sociálních sítí ČT — Retrospektiva fotografa Michala Kalhouse

                              18. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              17. dubna

                              Spor o větrníky u Moravského Berouna — Budoucnost větrné energetiky — Vývoj kolem heřmanické haldy — Gabriela Lefenda novou ředitelkou TS Ostrava — O Hanácká kasárna v Olomouci není zájem — Hejtman Bělica opustil některé sněmovní orgány — Zločin a trest v Bílovci — Razantní pokles teplot — Péče o děti s autismem — Baletní pocta českým skladatelům

                              17. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              16. dubna

                              Nová trasa pro horská kola v Mostech

                              16. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              15. dubna

                              Stojírenství pořád v krizi — Vývoj kondice průmyslových podniků — Prasečí hlavy před Androvým stadionem vyšetřuje policie — Výročí zahájeno ostravsko-opavské operace — Hlasování věřitelů o restrukturalizaci Liberty — Nemocniční pavilon z konejnerů — Inaugurace olomouckého arcibiskupa — Uzavírka Kovonského mostu — Výběr ze sociálních sítí — Bilance potravinové sbírky — Přijímací zkoušky na střední školy — 50. let výročí založení HaDivadla

                              15. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              12. dubna

                              Přijímací řízení na střední školy — Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zemědělci sázejí, stará úroda je ve skladech — Projektový záměr dostavby Severního spoje — Sbírka na Ukrajinu na Právnické fakultě UPOL — Ostravsku chybí pěstouni — Modernizace elektrárny Dlouhé stráně — Omezení dopravy na D1 — V Olomouci vrcholí přípravy inaugurace — 185 let Třineckých železáren — Začal krnovský filmový festival KRRR!

                              12. 4. 2024 na ČT1

                              Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                              Napište nám