ČT nemá práva k poskytování obsahu online
Obsah dílu
Jarní květiny — Velikonoční vajíčka — Kaktusy po zimě — Rodinné recepty — Jak uskladnit jablka
Části dílu
02:02
Škola květin
Ve Škole květin představuje ing. Jiří Savinec Jiřině Bohdalové pokojové kytičky, které měly rády už naše babičky. Například pantoflíček, popelivky nebo primulky. Tyto nádherné jarní květiny opravdu nikdy nezevšední a není divu, že jsou dodnes oblíbené.
04:41
Náš host
Hostem studia je paní Jarmila Brhlíková z Teplic, která umí malovat nádherná velikonoční vajíčka - ale pozor, maluje je zevnitř. V oválu vajíčka vytvoří podélný otvor, opatrně ho obrousí, vezme tužku, předkreslí si motiv a pak již anilinovými barvami nebo tuší, slabými štětečky anebo i obyčejným perkem v násadce vymaluje dovnitř vajíčka nejrůznější motivy. Po dokončení obrázku otvor vajíčka zafixuje barevnou šňůrkou, bavlněnou vlnovkou či uzounkou krajkou.
08:28
Kalktusy po zimě
V Botanické zahradě v Praze Na Slupi nás pan Ulman poučí, co máme dělat s kaktusy po zimě. Ukáže, jak s nimi v dubnu zacházet, abychom je "probudili".
13:29
Jarmark rad
V Jarmarku rad předá Jiřina Bohdalová některé dobré rady z dopisu paní Stoklasové z Hlučína. A pan Sitař poradí těm, kteří se právě chystají roubovat stromy, jak si upravit roubovací pásku.
16:07
Hit týdne
O Hit týdne se postaral pan inženýr Baier. Vrátíme se s ním opět k léčivým houbám a uvaříme si hlívovou polévku. Prý je lepší než pravá dršťková.
20:23
Rodinný recept
Jiřinu Bohdalovou napadlo, že určitě existuje velmi mnoho jídel, která nejsou všeobecně známá a recepty na ně se v rodinách dědí z generace na generaci. Vyhlásila novou soutěž s názvem "Rodinné tajemství aneb recepty, které nikde nenajdete". Bude probíhat po celý rok, uzávěrka je 6. prosince. Deset vítězů bude o Vánocích odměněno hezkými cenami.
21:50
Zahrada
Kdo má slušnou úrodu jablek, mívá někdy starosti, jak je uchovat až do jara. Pan Josef Thoř nám v rubrice Zahrada poradí, jak jablka uskladnit, abychom je na jaře nemuseli vyhazovat shnilá. Máme připraveny i další dobré rady. A nebudou chybět ani výsledky a pokračování naší kvízové soutěže, která má u diváků velký ohlas.
23:04
Soutěž
Nová soutěžní otázka:
Dozvěděli jsme se, že hlíva ústřičná příliš nevoní, nemá výraznou chuť, ale obsahuje velmi důležitý doplněk stravy, který zvyšuje náš imunitní systém. Je to:
a) beta glutan
b) beta glukan
c) beta gluman
Dozvěděli jsme se, že hlíva ústřičná příliš nevoní, nemá výraznou chuť, ale obsahuje velmi důležitý doplněk stravy, který zvyšuje náš imunitní systém. Je to:
a) beta glutan
b) beta glukan
c) beta gluman
ČT nemá práva pro internet
Stopáž26 minut
18. dubna 2009
Přehled dílů
Omlouváme se, tento pořad momentálně nemá žádné přehratelné díly.