Chat

Filip Sajler a Ondřej Slanina
Kluci v akci je kulinářská show České televize, která divákům nabízí kouzlo vaření a přípravy jídel v netradičním podání dvojice skutečných a mladých profesionálů. Filip Sajler a Ondřej Slanina jsou nejen zručnými kuchaři s mnoha nápady a osobitým přístupem, ale mají navíc i dar zprostředkovat divákům potěšení ze skutečného kulinářství a nespoutanost, která je vlastní jejich věku.
Záznam chatu z úterý 4. dubna 2006
Jitka: „dobrý den, moc se nám váš pořad líbí. Moje čtyř a půl letá dcera vás sleduje s nadšením, ale bohužel teď začala chodit cvičit a pořad nestíháme. Nestíháme ani jeho opakování. Proto jsem se chtěla zeptat, jestli by se pořad nemohl vysílat trochu později, jako například pořad o bydlení. Vím, že toto není otázka přímo na vás, ale snad mi někdo ze štábu odpoví. Děkuji Jitka“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „Ahoj Jitko, byli bychom také velice rádi, aby se pořad vysílal později. Bohužel vysílací čas je pouze na televizi. Doporučuji tedy video nebo internetové sledování. Mějte se hezky a ať se dobře vaří.“
Šárka: „Ahoj.Oba Vás moc zdravím.Ráda bych věděla kde sháníte všechny ty super recepty?“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „Ahoj, dá se říct, že stále čerpáme z vlastní fantazie, knihovny, cest a zkušeností...“
Martin: „Ahoj kluci jmenuji se Martin a je mi 10 let Moc prosím pošlete mi vaše fotečky i s autogramy a věnováním na adresu:Martin Adámek Husova 654 Benešov u Prahy 256 01 Děkuji PS:píšu po druhé protože neodepisujete“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „Ahoj Martine, zatím žádné foto nemáme k distribuci, je to na televizi a produkci.“
Saša: „ahojky,váš pořad je úplně super, s babičkou se na něj díváme každé pondělí ani jednou jsme nevynechali.Vaříte samé dobroty.Ahojky Vaše divačka z Třebíče“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „Moc děkujeme za chválu. Zdravíme do Třebíče...“
benula: „tak pánové, kde jste?“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „here...“
Pína: „Nazdar Kluci! Máte jediný super pořad o vaření u nás. Včera mě napadlo: Jaký je rozdíl, když udělám omáčku z jíšky a nebo rozmíchám mouku v mléce. Jíška se mi většinou připálí ;-). Dík.“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „doporučuji jížku Knorr nebo se snažit vařit bez ní...“
daniel manak: „Ahoj Filipe zajímá mě kam chodíte na ty nápady s Ondrou.“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „hospoda je ideální...“
Adelajda: „Dobrý den moc se mi líbí vášpořad a i mamince. když vidím ty jídla co vaříte zbíhají se nám sliny.děkuji moc moc moc moc moc za váš pořad a přeji hodně štěstí dop dalších dílů.“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „moc děkujem a koukej si je také uvařit. Dobrou chuť“
Zora: „Ahoj! psala jsem vám mail, ale nevím jestli o tom vůbec víte...;-) jen: nemávejte tolik rukama a: někdy mluvíte tak prkenně, že každý hned pozná, že to je podle scénáře... jinak jste skvělí a pokaždé se na váš pořad těším!(a taky kvůli němu chodím občas pozdě do aerobicu...)takže jen tak dál :-)))))))“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „Bez gest to nejde a žádný scénář neexistuje... Děkujeme za lichotky.“
Kaťulka: „Chilli Con Carne znám a j emoc dobré!...taky to mám radši s mletým masem Ondro!..:)))..viz díl z 3.4.“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „Díky moc, bylo těžký si prosadit mleté maso...“
Ady: „Ahoj kluci, psát Vám, že jste skvělí asi nemá cenu-kdo kouká na Váš pořad tak tomu je to jasné. Zajímalo by mě jak dlouho se znáte a kdo přišel s nápadem,že to budete moderovat zrovna Vy dva?“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „Ahoj, známe se cca čtyři roky. Vše zařídil Filip, vytáhl mě ze špíny na výsluní popularity...:-) A děkujeme Froyda family, že vybrala takové talenty...“
Evža: „Když Vám dám adresu, pošlete mi papů?:-) (Ještě jsem neobědvala:-) )“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „musíš napsat na www.cobudemitevzakobedu.cz My pak objednávku vyřídíme“
Kaťulka: „Co musím udělat pro to, abych se mohla stát hostem na vaší závěrečné hostině?“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „Zatim jsou to přátelé a známí, někdy na tebe třeba také přijde napiš nám kontakt“
Evža: „Proč se na konci pořadu musíte tak nechutně cpát a nepošlete to radši nám? :-)“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „a kam?“
Pierre: „Dobry den, mate nejake penize z te prodavane predrazene knihy? Kolik?“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „Ani korunu.. skoda, ze?“
Kaťulka: „Co vás vedlo k takové vášni k vaření?“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „Začali jsme s tím v mladí a už nás to nepustilo :-) je to prostě láska“
Pierre: „Dobry den, jaky je Vas plat za tento porad?“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „Je to nechutna suma peněz? Kolik berete vy?“
Anet: „Ahojky, nevím co mám dneska vařit, přítel přijde domů kolem 3 a naši přijdou na návštěvu!!poraďte prosím“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „Kup zeleninu nakrajej na hranolky nějakou omačku a poté těstoviny zelenina či maso zapect do trouby, vino a než se to upeče mužes se jim věnovat. Mrkni na web na naše recepty :-) večeři zdar“
Hippo: „Pochopil jsem vcera dobre, ze otvirate svoji restauraci?“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „je to tak a neskutečné se stalo skutečností www.perfectrestaurant.cz“
Mirp: „Jste spolu i v týmu kuchařů? A jak takové soutěže probíhají?“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „nejsme, Filip je v Národním teamu seniorů, soutěže jsou dřina, dřina, dřina a nespaní po nocích“
Klára: „Ahoj. Mate super porad! Kde vsude jste uz varili, varite? Nebudete otevirat nejakou restauraci?“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „Filip Vařil v mnoha restauracích převážně v zahraničí a já vařil převážně v restauracích v Praze. Otvírat restauraci budeme na přelomu dubna a května v Soukanické ulici v centru Prahy“
Mirp: „Dostávíte na jednotlivé díly pouze zadání nebo se na tématech taky podílíte. Pár věcí jme už podle Vás vařili a byly to samé dobroty. Takže dík a pokračujte dále.“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „je to celé teamová práce“
Hanca: „Ahojte, nesleduju vas pravidelne, takze nevim, jestli uz neco takeho nebylo, ale nechystate nejaky vegetariansky dil, s nakyma special dobrutkama? :)) Dik“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „Včera jsme natáčeli díl zeleninová, takže se máš na co těšit...“
Renáta: „Slanina je skutečné jméno, nebo přezdívka pro tento pořad :o)))))))))))))“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „Skutečné jméno“
Martina: „Váš pořad mě inspiruje, je fakt super. Doufám, že jen tak neskončí. Plánuje se hodně dílů?“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „Plánuje, ale je to na televizi“
handy: „Cau kluci! Váš pořad fakt nemá chybu!!! Doufám že snim nehodláte skončit jak sem se dočetl!!???“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „Ahoj, píše se toho hodně, všemu nevěř :-)“
Jája: „Vaříte super, ale kdo to po vás potom uklízí :-)))“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „uklízeč...:-)“
handy: „Teda hoši! Kde ste to všechno naučili??? ja sem rád že usmažim vajíčka! :0)“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „léta dřiny a odříkání, a talent:-)“
Hanka Dřízhalová: „Dobrý den, učím Terezku Dandovou, která u Vás s rodinou byla na večeři či obědě. Neuvažujete o tom, uvařit dětské enu, my bychom s naší 1.B ráááááááááááááááádi přišli ochutnat. Jste borci a moc vtipní. Tak V Y D R Ž T E ! ZDRAVÍM.Hanka“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „Příští týden budeme natáčet školkovou, ale místo je již vybrané. Děkujeme za nabídku“
Pierre: „Dobry den, nevadi Vam ze cely model Vaseho poradu jako kdyby z oka vypadl poradu Jamieho Oliviera.“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „Nemyslíme si, že by to z něčeho vypadlo. Je to pořad o vaření, který má svůj styl a kouzlo jako mají jiné pořady o vaření. Jamie byl a je úspěšný.“
Blanka: „Ahoj kluci, vzpomenete si ještě na první jídlo, které jste v dětství uvařili?“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „Krupicová kaše..:-)“
Kateřina: „Ahoj kluci, Váš pořad mi pravidelně zvedá náladu. Vždycky, když už mi dochází nápady, co vařit mrknu na www.stránky a je to. Dotazy mám dva: Kde berete nápady a inspiraci? Už jste uvařili něco, co někomu (třeba i Vám :-) nechutnalo?“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „Určitě jsme vařili něco, co někomu nechutnalo, ale vaříme jen to co nám chutná...“
FCHARVAT@SEZNAM.CZ: „JAK ZAŘÍDIT, ABY SE NESRAZILA KOPROVÁ POLÉVKA PO PŘIDÁNÍ MLÉKA JAK DĚLÁTE KNEDLÍKY S VEJCI, KDYSI JSEM SI JE DAL V OSTRAVSKÉM HOTELE FENIX A NIKDY JSEM SE DOMA K JEJICH CHUTI ANI NEPŘIBLÍŽIL“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „Škola hotelnictví a gastronomie hotelu international“
Aleš K.: „Ciao kluci! Super pořad! Chtěl jsem se zeptat zda se nebudete věnovat národní kuchyni okolních států? Polsko, Slovensko, Maďarsko ... např. polské zapiekanki by mě tuze zajímali!“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „Maďarsko jsme vařili, Slovensko budemev točit v létě... Ahoj“
sarinda: „ahoooj kuciii! proc porad machate tak durazne jednou rukou nahoru a dolu, kdyz zrovna nemate v ruce testo ci to uzasne perko?nejaky tik? ps: jo mimochodem, kde se da koupit ta michacko-perko-kvedlacka?“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „Protože je těžké se to odnaučit. Pérko = Ikea“
Klára: „Zdravím, zaslechla jsem, ze bude otevirat vlastni restauraci, kdy a kde a na co se mame tesit.“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „www.perfectrestaurant.cz“
Ivana: „Jak jste se dostali k vaření? Bavilo Vás to už od dětství? Moc se mi to Vaše vaření líbí, musím ale přiznat, že ze začátku jsem Vás srovnávala s podobným pořadem vysílaným na jiné TV ze zahraničí. Ze začátku jste mi připadli trochu nejistí, ale s každým dalším dílem jste se stávali lepší a lepší. Moc Vám oběma fandím a přeji hodně spokojených diváků a tak stále dobrých receptů.“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „Moc děkujeme za chvélu, doufáme že se ještě budeme zlepšovat. Vaříme rádi už od dětství... Ahoj“
Jarda: „Zdarec tépci Ondro jak se ti líbilo v hotelu top nedávno uskutečněná akce krajů česka pro amíky???????Byl jsem tam za Severmí moravu ,slezko a jížní moravu a docela ses choval jak malé dítě s Pavlem Marešem :D:D:D vidíš Filipe co tvůj kolega provádí :) nic měj se ahoj a jenom tak dál ve vašem pořadu !!!“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „Ahoj, člověk nemůže být pořád vážnej. Nemyslim si, že bychom se s Pavlem chovali jak děti. Jsme kamarádi a mimo to mě pavel hodně moc naučil. Hold nejlepší škola je od kuchaře roku“
Kroupa, Kralupy n. Vlt.: „Ahoj kluci, moc Vás zdravím a děkuji za krásné prožitky s Vámi při vaření. Je mi 69 roků a vždycky jsem se pečlivě vaření vyhýbal ale vaše erudice a zápal se mnou udělaly změnu. Dokonce už jsem uvařil kulajdu která chutnala a budu dál ve vaření pokračovat. Přeji Vám hodně dobrých receptů a polepšených "nekuchařů". Děláte to moc dobře, díky. Jak dlouho nás ještě budete bavit?“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „Děkujeme, doufáme, že ještě dlouho...“
Klára Vlasáková: „Ahoj Ondro můžu se zeptat jak si dělal ten dort s tima piškotama.“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „Ahoj Kláro, recepty jsou na ww.klucivakci.cz“
Helmut Schon: „guten tag.ich bin nemec und ich habe radost, kdyz davaji kluci v akci.“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „Vielen Dank“
Ludvik: „Zdravim panove, Vas porad je asi jediny rozumny porad o vareni, co znam. Bohuzel nejsem vubec znaly kulinarskeho umeni a proto Vase recepty ani radeji nezkousim. Vim, jak by vysledek (ne)vypadal, resp. ani by mi nevadil vzhled nepodobny Vasim vytvorum, ale ono by se to ani nedalo jist. Proto se chci zeptat, jestli by jste nemohli venovat jeden dil absolutnim kucharskym amaterum? Vim, ze se to na format Vaseho poradu nehodi (davate si zalezet na vzhledu jidla, pouzivate nove techniky atp.), ale mozna by to nektere lidi mohlo zaujmout (uz proto, ze na ostatni porady o vareni se neda divat ani minutu). S tim souvisi dalsi moje namitka: dil "Studentsky" pro studenty moc pouzitelny nebyl, nebo mozna ano, ale jen pro studenty a ucne kuchariny s plne vybavenou kuchyni. Neplanujete pokracovani "Studentskeho" dilu s podtitulem "Kolejni" (tj. minimalizace potrebneho nadobi, nejlepe bez trouby - jen panvicka a hrnec, minimalizace nakladu na nakup jidla apod.)? :)“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „naše recepty jsou opravdu jednoduché, že je musí zvládnout i kuchařský analfabet. Je to jenom o tom, že musí chtít a nebát se toho.“
Birda: „jak dlouho už vaříte? Je těžké se vypracovat na kuchaře takové úrovně?“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „Vaříme už od mala. Všechno je o snaze, chuti, možnostech, štěstí a dřině.“
Míša: „tak co kluci jak jste na tom s přítelkyněma?“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „dobře :-)“
Fakt DJ: „Co si dáte??? Colu nebo Sprite(srajt)???“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „výhradně a jenom Coca Colu“
Open_ur_mindz: „Máte rádi svíčkovou?“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „no jéžiš :-)“
Holka (akční): „Kluci, hele, jak jste jednou vařili na tý škole, co jste do ní dřív chodili, copak je to za školu, kde je, pro koho je, jaká je???“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „Je skvělá, pro lidi, v Praze Dejvicích, Koulova 15, hotel International“
tvoje mama: „Jste dementi??“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „Určitě...“
bendina: „zajímalo by mě, v jakém časovém předstihu se pořad natáčí a kdo vám propůjčil prostory.A taky jestli neplánujete nějakou show v reálu, naživo před lidma.Díky“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „Prostory zajistila produkce. Show před lidma určitě bude“
Aleš: „Jakou značku nožů používáte ?“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „Dreizack Wusthof“
ala: „kde pracujete když jste mimo kluci v akci?“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „Filip - Unilever foodsolution Ondra - Perfect restaurant“
Šárka: „Ještě jsem se chtěla zeptat jakpak to máte doma?Vaříte sami nebo to přenecháváte ženské ruce?“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „tak střídavě...“
Brebenda: „Setkali jste se v zahranici (nebo mozna i doma) s jidlem, ktere vas svym slozenim a pripravou totalne zaskocilo?“
Filip Sajler a Ondřej Slanina: „100%“