38 minut

29. listopadu 2010

Obsah dílu

Chátrající palác Jalta v Brně — Podivné kšeftování s auty — Úplatný exekutor setrvává ve funkci

Části dílu

01:11
Chátrající palác Jalta v Brně
    Už jsou to čtyři roky, co jsme odvysílali reportáž o jedné kontroverzní směně městského majetku v Brně. Zastupitelé se tehdy rozhodli, že získají zchátralý palác Jalta, kam nastěhují své úředníky, a výměnou nabídli majiteli Jalty pět lukrativních nemovitostí. Nejen že úředníci sedí dodnes ve svých původních kancelářích, ale Jalta dál chátrá a město se ji marně snaží prodat. Jak se stále více ukazuje, koupilo zajíce v pytli, přičemž se zbavilo kvalitního majetku. V jednom ze směňovaných historických domů tehdy provozovali lékárnu soukromníci. Ti přišli nejen o lékárnu, ale teď se ještě soudí o vybavení lékárny a nájemné, které po nich noví majitelé zpětně požadují. Do Brna vyrazila reportérka Andrea Máslová.
    13:27
    Podivné kšeftování s auty
      Autobazar Esa se chlubí tím, že prodává jen prověřené ojeté vozy. Stoprocentní garance na původ vozu, říká jejich reklama. Jenže nejméně stovka automobilů, které Esa prodala, stoprocentní garanci neměla. Autobozar je koupil od prostředníka, který vozy nezaplatil původním vlastníkům. Klienty ošidil o pětadvacet milionů a hrozí mu soud. Esa se podle policie na podvodu nepodílela, nicméně díky jejich rychlému prodeji už v autech jezdí noví majitelé. Těm starým teď nezbývá, než se soudit s překupníkem, který ovšem na účtech nemá ani korunu. Na podivný prodej aut se podívala reportérka Aneta Vojtěchová.
      25:55
      Úplatný exekutor setrvává ve funkci
        O exekutorovi Romanu Vytejčkovi už jsme před časem vysílali. Za předchozí vroubek ho však nikdo nepotrestal, takže se ve své neohroženosti mohl dopouštět i horších kousků. Ale nakonec narazil, pokoušel se vydírat klienta, který si jeho jednání nahrál skrytým mikrofonem. Případ se dostal před soud a ten mu zakázal vykonávat jeho úřad. Jenže pan Vytejček si ani ze soudního rozhodnutí těžkou hlavu nedělal a zákaz nezákaz úřadoval dál. Ke kauze se vrátil reportér Lukáš Landa.
        Přehrát celé video
        Stopáž38 minut
        Další díl
        6. prosince 2010

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám