27 minut

6. srpna 2007

Obsah dílu

Odsouzení senátora Jiřího Žáka za podvody — Bádání po DNA rodu Přemyslovců — Erotické klipy jako přivýdělek

Části dílu

01:10
Odsouzení senátora Jiřího Žáka za podvody
    Jako politik je bruntálský senátor za ODS Jiří Žák neviditelný, neslyšitelný. Zato se proslavil jako vykutálený podvodníček. Soud totiž potvrdil, že spolu s manželkou nezákonně brali peníze vlastní asistentce. Žák s chotí po celou dobu tvrdili, že desetitisíce inkasovali od mladé asistentky za práci, kterou pro ni údajně vykonávala manželka senátora. Soud však jasně řekl, že žádná taková práce neexistovala. Další trestní stíhání mu hrozí za to, že na fakturách falšoval cizí podpisy. Co vše má senátor na svědomí, o tom natáčel reportér Dalibor Bártek.
    08:45
    Bádání po DNA rodu Přemyslovců
      Svatý Václav pod mikroskopem. Tak lze charakterizovat ojedinělý výzkum, který probíhá na pražském Hradě. Ostatky Přemyslovců tu zkoumají nikoliv archeologové ale genetici. Může jejich práce změnit pohled na české dějiny? Co se stane, když zjistí, že ostatky svatého Václava nepatří Přemyslovci. Díky Správě pražského Hradu jsme mohli natáčet v místech, kam se televizní kamera často nedostane. Prameny bádání a historií vás provede reportér Karel Vrána.
      16:58
      Erotické klipy jako přivýdělek
        Klub vodního lyžování si chtěl přivydělat, a tak pronajal sportovní areál filmařům, kteří natáčeli erotický klip. V průběhu natáčení ale na jezeře trénovaly děti. Filmaři problém vyřešili svérázně - využili je jako neplacený kompars. Matka nezletilých sportovců kvůli tomu podala trestní oznámení. Jak to dopadlo, to se pokoušela zjistit reportérka Lenka Králová.
        Přehrát celé video
        Stopáž27 minut
        Další díl
        13. srpna 2007

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám