16 minut

16. ledna 2010

Obsah dílu

Jak se hraje… ping pong — Miniparlament: Zákaz výroby cigaret — Štěpán Krtička ze seriálu Ať žijí rytíři!

Části dílu

00:32
Přehled zpráv
    Každý týden pro vás máme výběr z toho nejdůležitějšího, co se v České republice i ve světě v uplynulých 7 dnech dělo. Takže jestli třeba pravidelně s rodiči nesledujete dospělé Události a přesto vás aktuální dění zajímá, náš přehled najdete tady. Připravuje ho pro vás Petr Kopecký.
    03:26
    Jak se hraje… ping pong
      Jestlipak jste se pořádně vydováděli ve sněhu, který všude tak bohatě napadl? Asi vás to při bobování ani nenapadlo, ale už za necelé čtyři týdny začne zimní olympiáda ve Vancouveru a jízda na bobech je klasickou olympijskou disciplínou. Nemyslím, že byste u vás na kopci mohli získat nějakou medaili, ale třeba nepohrdnete naší novou rubrikou, která vám o jednotlivých olympijských sportech, letních i zimních, řekne to nejzajímavější. Dnes to bude ping-pong.
      07:25
      Miniparlament: Zákaz výroby cigaret
        Ve třetím díle přišla s novým návrhem zákona Mia. Chtěla by do osmi až deseti let postupně zrušit výrobu cigaret, aby kuřáci nebyli tak nemocní a aby nekuřákům přestal vadit cigaretový zápach a kouř. Ondřej namítl, že by takový zákaz sahal hluboko do svobod jednotlivce. Bára zauvažovala o tom, jak by na zákazu výroby cigaret ekonomicky tratil stát a Honza přišel s myšlenkou nahradit papírové cigarety elektronickými. Výsledkem rozpravy bylo, že Miu nikdo z ostatních poslanců nepodpořil a její návrh tak nebyl schválen. Na záznam schůze se podívejte tady.
        11:41
        Štěpán Krtička ze seriálu Ať žijí rytíři!
          Pět dětí na středověké tvrzi a zlý soused nedaleko – jestli jste se včera večer dívali na jedničku, tak víte, že je řeč o novém komediálním seriálu pro celou rodinu Ať žijí rytíři! Malého Michala tu hraje teprve třináctiletý Štěpán Krtička, který má za sebou řadu rolí v pohádkách, reklamách i v dabingu. A co dělá, když právě netočí? Věřte, je toho hodně.
          13:58
          Soutěž
            A tady je nová soutěžní otázka: Hlavou českého státu je prezident republiky. Jak se ujímá svého úřadu?
            A) převzetím klíčů od Pražského hradu
            B) příchodem do práce
            C) složením slibu
            Přehrát celé video
            Stopáž15 minut
            Další díl
            23. ledna 2010

            Přehled dílů

             

            Zprávičky na sociálních sítích

            Napište nám