26 minut

2. listopadu 2021

Obsah dílu

Omezení návštěv v domovech pro seniory — Omezení návštěv v domovech pro seniory — V MS kraji přes 1200 nově nakažených — Zákazy návštěv a omezování péče — Roste zájem o očkování — Oprava elektrického vedení nad D35 — Oprava elektrického vedení nad D35 — Policie hledá svědky poškození sochy — Sbírka na opravu OD Breda — Monoklonální protilátky v nemocnicích — Autobusy místo trolejbusů — Kříž z vrcholu Vozka bude odstraněn — Dušičky - Památka zemřelých — Student nasnímal nepřístupné stavby

Části dílu

01:11
Omezení návštěv v domovech pro seniory
    Zákaz návštěv v domovech pro seniory - jako ochrana proti horší covidové situaci. V Moravskoslezském kraji je nakažených 30 obyvatel a přes 7 desítek zaměstnanců pobytových zařízení. A například ve Frýdku-Místku se kvůli tomu vrátili k možnosti, kterou odzkoušeli už na jaře - příbuzní se tam se svými blízkými potkávají díky speciálně upravené návštěvní místnosti.
    03:56
    Omezení návštěv v domovech pro seniory
      Živě Felipe Sánchez López, ředitel Domova u rybníka Víceměřice.
      06:28
      V MS kraji přes 1200 nově nakažených
        Přidáme aktuální covidová čísla v regionech: v Moravskoslezském kraji v pondělí přibylo přes 1200 nově nakažených, je to nejvíce od poloviny března a druhý nejvyšší denní přírůstek za včerejšek v Česku - více bylo jen na jihu Moravy, téměř 1300 případů. V OL kraji vykázaly pondělní testy před sedm set nově nakažených, podobně na tom region byl naposledy na konci března. Antigenní testování ve školách odhalilo na Přerovsku 145 pozitivních případů, na Prostějovsku 92.
        07:03
        Zákazy návštěv a omezování péče
          Nemocnice v Olomouckém i Moravskoslezském kraji posilují péči o covidové pacienty. Ostravská fakultní nemocnice pro ně nově vyhradila lůžka na kožním oddělení. Na infekčním oddělení havířovské nemocnice vypomáhá personál například z hematologie. Ostravská městská nemocnice ruší plánované ortopedické zákroky a omezuje chod geriatrie nebo interny. Dnes otevřela nové covidové oddělení.
          08:35
          Roste zájem o očkování
            Přibývá lidí, kteří se chtějí nechat naočkovat proti covidu-19. Vedou je k tomu vyšší čísla nakažených i nová opatření. První dávku za včerejšek dostalo v Česku téměř 13 a půl tisíce lidí. A zájem sílí i v Moravskoslezském kraji, kde zdravotníci během pondělí aplikovali více než 1600 dávek. Zájem hlásí všechny nemocnice.
            09:52
            Oprava elektrického vedení nad D35
              Živě Vítězslav Mikulčík, redaktor ČT.
              11:26
              Oprava elektrického vedení nad D35
                Dálnice D35 na trase mezi Olomoucí a Lipníkem nad Bečvou na Přerovsku by měla být opět průjezdná dnes ve večerních hodinách. Řidič traktoru včera najel na poli do sloupu elektrického vedení, které poškodil. Vedení velmi vysokého napětí ale vedlo přes dálnici.
                12:37
                Policie hledá svědky poškození sochy
                  A dálnice D35 ještě jednou - tentokrát jde o poškozenou obří sochu sv. Kryštofa z bronzu. O víkendu ji poničil neznámý vandal. Policie žádá o pomoc svědky, kteří místem projížděli v sobotu večer. Tou dobou měla u krajnice stát bílá dodávka se zapnutými výstražnými světly. Policii pomohou především záběry z palubních kamer.
                  13:02
                  Sbírka na opravu OD Breda
                    Už téměř 340 tisíc korun ve sbírce na nejnutnější opravy obchodního domu Breda v Opavě. Přispělo do ní přes 9 stovek lidí. Organizátoři sbírky chtějí chátrající kulturní památku před Vánoci rozsvítit a poděkovat za podporu. Vedení města zároveň jedná s konkursním správcem o koupi ve své době největšího obchodního domu v Československu.
                    15:30
                    Monoklonální protilátky v nemocnicích
                      Spolu s rostoucími čísly nakažených stoupá zájem o takzvané mono-klonální protilátky. Dokážou zabránit závažnému průběhu covidu-19. Pacient ale musí splnit daná kritéria a souhlasit s experimentální léčbou. Lékaři v ostravské fakultní i karvinské nemocnici mají s protilátkami dobrou zkušenost. Léčbu už nabízí většina větších nemocnic.
                      17:48
                      Autobusy místo trolejbusů
                        Místo některých trolejbusů jezdí v Ostravě autobusy - mnoho řidičů trolejbusových linek je nemocných. Dočasně je nahradili šoféři externího dopravce. Ostravský dopravní podnik věří, že se - situace vrátí do normálu od prosince.
                        18:05
                        Kříž z vrcholu Vozka bude odstraněn
                          Z vrcholu Vozka v Jeseníkách musí pryč čtyřmetrový dřevěný kříž. Zhruba před týdnem ho tam bez povolení umístila skupina lidí. Na odstranění se s nimi dohodli tamní ochranáři - vrchol patří mezi cenné chráněné lokality, kde rostou vzácné druhy rostlin a lišejníků. Pro kříž se bude hledat vhodnější místo.
                          18:29
                          Dušičky - Památka zemřelých
                            Živě Kristýna Prokešová, redaktorka ČT.
                            21:12
                            Student nasnímal nepřístupné stavby
                              S kamerou do míst, kam je jinak vstup nemožný. Student FAMU a zvukař Jan Messany natočil interiéry tří ostravských budov - pro historii i architekturu města důležitých. Jejich prohlídku lidem zprostředkoval v rámci festivalu Kukačka, a to nejen na internetu.
                              Přehrát celé video
                              Stopáž26 minut
                              Další díl
                              3. listopadu 2021

                              Přehled dílů

                               
                              Stopáž25 minut

                              18. dubna

                              Ve Zlatých Horách vznikne stanice záchranné služby — Hromadné výpovědi učitelů ZŠ Doubrava — Trest za vydírání pro bývalého zastupitele — Podezření na týrání koní — Open Studios Ostrava 2024 — Ve Zlatých Horách vznikne stanice ZS — Výstraha před mrazem ve vegetačním období — Akce Zlepši si techniku na VŠB — Výběr ze sociálních sítí ČT — Retrospektiva fotografa Michala Kalhouse

                              18. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              17. dubna

                              Spor o větrníky u Moravského Berouna — Budoucnost větrné energetiky — Vývoj kolem heřmanické haldy — Gabriela Lefenda novou ředitelkou TS Ostrava — O Hanácká kasárna v Olomouci není zájem — Hejtman Bělica opustil některé sněmovní orgány — Zločin a trest v Bílovci — Razantní pokles teplot — Péče o děti s autismem — Baletní pocta českým skladatelům

                              17. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              16. dubna

                              Nová trasa pro horská kola v Mostech

                              16. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              15. dubna

                              Stojírenství pořád v krizi — Vývoj kondice průmyslových podniků — Prasečí hlavy před Androvým stadionem vyšetřuje policie — Výročí zahájeno ostravsko-opavské operace — Hlasování věřitelů o restrukturalizaci Liberty — Nemocniční pavilon z konejnerů — Inaugurace olomouckého arcibiskupa — Uzavírka Kovonského mostu — Výběr ze sociálních sítí — Bilance potravinové sbírky — Přijímací zkoušky na střední školy — 50. let výročí založení HaDivadla

                              15. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              12. dubna

                              Přijímací řízení na střední školy — Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zemědělci sázejí, stará úroda je ve skladech — Projektový záměr dostavby Severního spoje — Sbírka na Ukrajinu na Právnické fakultě UPOL — Ostravsku chybí pěstouni — Modernizace elektrárny Dlouhé stráně — Omezení dopravy na D1 — V Olomouci vrcholí přípravy inaugurace — 185 let Třineckých železáren — Začal krnovský filmový festival KRRR!

                              12. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              11. dubna

                              Méně stavebních úřadů — Města redukují počet stavebních úřadů — Hradisko má potíže s pitnou vodou — Nový tým v šumperské nemocnici — Nová základna záchranářů ve Zlatých Horách — Hokejová horečka v Třinci — Přibývá asistentů prevence kriminality — Česká pošta snižuje ztrátu — Balíkovna v Mošnově čeká na rozhodnutí — Výběr ze sociálních sítí ČT — Začal festival Jeden svět

                              11. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              10. dubna

                              Majitel Liberty jednal s vládou — Schůzka s majitelem Liberty zklamáním — Obce a DIAMO jednaly o těžbě plynu — Vedlejší větev kauzy Bečva před soudem — Výstava o osudu H. Píky — Nebezpečný úsek silnice na Prostějovsku — Další kamery do vozidel Dopravního podniku — Boris Jirků vystavuje v Galerii Chagall

                              10. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              9. dubna

                              Tameh čeká reorganizace — Jan Světlík čelí obvinění — Nové dálkové lety z mošnovského letiště — Podvodníci okradli seniory — Polovina klíšťat v Olomouci nakažena — Návrat sousoší do Staré Vody — Letní teploty vystřídá prudké ochlazení — Čajovna u knihovny končí — Těšínské divadlo projde rekonstrukcí

                              9. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              8. dubna

                              Bezpečnostní opatření šampionátu v hokeji — Změny ve vedení společnosti Renarkon — Věřitelé Liberty hlasovali o restrukturalizaci — Dítě se vzácnou nemocí léčí v Darkově — Počasí a teploty trhají rekordy — Zabavené zvony míří zpět do obcí — Volební urny pro eurovolby — Archiv Vítkovických železáren slouží 70 let

                              8. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              5. dubna

                              Spor o návrh rozpočtového určení daní — Spor o návrh rozpočtového určení daní — Zaměstnanci Liberty budou dostávat 70 % mzdy — Rekonstrukce náměstí SNP v Ostravě — Otevření centra telemedicíny v Havířově — Skupina November 2nd má cenu Anděl — Tresty v kauze zakázek Vlastivědného muzea — Výběr ze sociálních sítí ČT — ČT uvede druhou řadu Stínů v mlze — Vzpomínky Marie Szottkové pro Paměť národa

                              5. 4. 2024 na ČT1

                              Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                              Napište nám