26 minut

18. prosince 2017

Obsah dílu

Po 4 dnech rekvalifikace do výroby — Po 4 dnech rekvalifikace do výroby — Vítkovice Gearworks budou mít nového majitele — Regionální sněm olomoucké ODS — Olomoucký kraj má rozpočet na příští rok — 7 let vězení pro exekutora — Senior taxi bude v Karviné i příští rok — DPMO zavádí časové kupóny na platební kartě — "Nové Lauby" vyjdou Ostravu na 275 milionů — Výstava malíře Tomáše Absolona

Části dílu

00:47
Po 4 dnech rekvalifikace do výroby
    Rekordně nízká nezaměstnanost a nedostatek kvalifikovaných pracovníků. Firmy často i několik měsíců hledají na trhu práce zkušené svářeče nebo obsluhu do výroby. V olomoucké strojírenské firmě proto vymysleli vlastní způsob rekvalifikace pracovníků. Ten trvá pouhé 4 dny. Pak mohou zaměstnanci okamžitě nastoupit do výroby.
    03:05
    Po 4 dnech rekvalifikace do výroby
      Živě Radim Kašpar, ředitel Okresní hospodářské komory v Olomouci.
      07:16
      Vítkovice Gearworks budou mít nového majitele
        Další dceřiná společnost Vítkovic, další prodej. Věřitelé dnes schválili reorganizační plán firmy Vítkovice Gearworks. Ta zaměstnává 150 lidí. O práci by přijít neměli. Podnik totiž chtějí koupit noví investoři. Firma Optifin Invest, jejímž spolumajitelem je podnikatel Alexel Beljajev a Farvis, která je spřízněna s firmou E-Invest Martina Ulčáka. Dohromady do Gearworks vloží 80 mil. Kč.
        09:31
        Regionální sněm olomoucké ODS
          Živě redaktor Martin Laštůvka.
          12:04
          Olomoucký kraj má rozpočet na příští rok
            Olomoucký kraj bude příští rok hospodařit s příjmy 4,886 mld. Kč. Ve srovnání s rozpočtem na letošek mají vzrůst o 7,3 procenta. Na straně výdajů kraj v roce 2018 počítá s 18% nárůstem na 5,436 mld. z letošních 4,622 mld. Kč. Schodek 549 mil. Kč hejtmanství příští rok pokryje finančním zůstatkem z letoška i bankovními úvěry na investice.
            12:36
            7 let vězení pro exekutora
              Na 7 let míří do vězení ostravský exekutor Ivo Nedbálek za zpronevěru nejméně 11,5 mil. Kč. Rozhodl o tom soud. Exekutora Iva Nedbálka odvolal z úřadu Nejvyšší správní soud ještě před začátkem trestního stíhání. Sám totiž čelil exekucím. Pro splátkovou společnost vymáhal peníze od dlužníků, kteří nespláceli úvěry.
              14:30
              Senior taxi bude v Karviné i příští rok
                Speciální taxi, které seniory zaveze k lékaři nebo na úřad, bude v Karviné jezdit i v příštím roce. Registrovat se senioři mohli od dnešního rána a zájem byl velký. Přesto se podle magistrátu dostane na každého zájemce. Požádat o kartičku může v Karviné až 8 tisíc seniorů. V letošním roce využila službu čtvrtina z nich.
                17:57
                DPMO zavádí časové kupóny na platební kartě
                  Olomoucký dopravní podnik zavede od ledna elektronickou jízdenku na bezkontaktní platební kartě. Půjde však jenom o časové kupony, např. měsíční nebo roční. Umístění terminálů do každého autobusu nebo tramvaje na nákup jednorázové jízdenky by bylo podle dopravce příliš nákladné.
                  20:21
                  "Nové Lauby" vyjdou Ostravu na 275 milionů
                    Ostrava už má konkrétní představu, jak budou vypadat tzv. Nové Lauby u Masarykova náměstí. Nabídnout mají komerční prostory a hlavně dostupné bydlení všech kategorií. Už v polovině příštího roku by mělo být vydáno územní rozhodnutí. Začít se má o rok později. Projekt přijde město Ostravu na 275 mil. Kč.
                    21:56
                    Výstava malíře Tomáše Absolona
                      Pastelky a čtvrtky papíru. Materiál, se kterým aktuálně pracuje absolvent Akademie výtvarných umění
                      Tomáš Absolon. Loňský laureát Ceny kritiky za mladou malbu se ve svých obrazech zabývá typografií a písmem. Do Ostravy přivezl tzv. fanouškovské obrázky. Reaguje jimi na hudební svět 70. a 80. let.
                      Přehrát celé video
                      Stopáž25 minut
                      Další díl
                      19. prosince 2017

                      Přehled dílů

                       
                      Stopáž25 minut

                      16. dubna

                      Nová trasa pro horská kola v Mostech

                      16. 4. 2024 na ČT1
                      Stopáž25 minut

                      15. dubna

                      Stojírenství pořád v krizi — Vývoj kondice průmyslových podniků — Prasečí hlavy před Androvým stadionem vyšetřuje policie — Výročí zahájeno ostravsko-opavské operace — Hlasování věřitelů o restrukturalizaci Liberty — Nemocniční pavilon z konejnerů — Inaugurace olomouckého arcibiskupa — Uzavírka Kovonského mostu — Výběr ze sociálních sítí — Bilance potravinové sbírky — Přijímací zkoušky na střední školy — 50. let výročí založení HaDivadla

                      15. 4. 2024 na ČT1
                      Stopáž25 minut

                      12. dubna

                      Přijímací řízení na střední školy — Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zemědělci sázejí, stará úroda je ve skladech — Projektový záměr dostavby Severního spoje — Sbírka na Ukrajinu na Právnické fakultě UPOL — Ostravsku chybí pěstouni — Modernizace elektrárny Dlouhé stráně — Omezení dopravy na D1 — V Olomouci vrcholí přípravy inaugurace — 185 let Třineckých železáren — Začal krnovský filmový festival KRRR!

                      12. 4. 2024 na ČT1
                      Stopáž25 minut

                      11. dubna

                      Méně stavebních úřadů — Města redukují počet stavebních úřadů — Hradisko má potíže s pitnou vodou — Nový tým v šumperské nemocnici — Nová základna záchranářů ve Zlatých Horách — Hokejová horečka v Třinci — Přibývá asistentů prevence kriminality — Česká pošta snižuje ztrátu — Balíkovna v Mošnově čeká na rozhodnutí — Výběr ze sociálních sítí ČT — Začal festival Jeden svět

                      11. 4. 2024 na ČT1
                      Stopáž25 minut

                      10. dubna

                      10. 4. 2024 na ČT1
                      Stopáž25 minut

                      9. dubna

                      9. 4. 2024 na ČT1
                      Stopáž25 minut

                      8. dubna

                      8. 4. 2024 na ČT1
                      Stopáž25 minut

                      5. dubna

                      Spor o návrh rozpočtového určení daní — Spor o návrh rozpočtového určení daní — Zaměstnanci Liberty budou dostávat 70 % mzdy — Rekonstrukce náměstí SNP v Ostravě — Otevření centra telemedicíny v Havířově — Skupina November 2nd má cenu Anděl — Tresty v kauze zakázek Vlastivědného muzea — Výběr ze sociálních sítí ČT — ČT uvede druhou řadu Stínů v mlze — Vzpomínky Marie Szottkové pro Paměť národa

                      5. 4. 2024 na ČT1
                      Stopáž25 minut

                      4. dubna

                      Oprava Sloupu Nejsvětější Trojice v Olomouci — Památky Unesco v Česku — Olomouc opraví Sloup Nejsvětější Trojice — Začínají uzavírky hlavních silnic — Další uzavírky hlavních silnic — Ostrava podepsala smlouvu na koncertní sál — Řidičáky na zkoušku — Sovy pálené v jablunkovském klášteře — Nový domov pro handikepované v Zábřehu — V Ostravě vyvíjí nový typ vytápění budov — Výběr ze sociálních sítí ČT — Nové rehabilitační oddělení v Nemocnici Třinec — Výstava obrazů o hrozbách kyberprostoru

                      4. 4. 2024 na ČT1
                      Stopáž25 minut

                      3. dubna

                      Josef Bělica hejtmanem Moravskoslezského kraje — Josef Bělica hejtmanem Moravskoslezského kraje — Docházka romských dětí do mateřských škol — Srážka auta s vlakem u Prostějova — Z Ukrajiny přivezli postižené dítě — Domov pro lidi s autismem v Ostravě — Semifinále fotbalového poháru v Opavě — Fotografické dopisy z New Yorku Marka Nenutila

                      3. 4. 2024 na ČT1

                      Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                      Napište nám