26 minut

20. července 2021

Obsah dílu

Headlines — Nedostatečný zájem o doučovací kempy — Výbuch v bývalé střelnici Kolvín — Část Děčína bez teplé vody — Končí bezplatné testování na covid-19 — Obžaloba kvůli dotacím — Návštěvnost kempů je letos nízká — Výhled ČHMÚ — Počasí komplikuje sklizeň ječmene — Stromy v Praze prohlédl dendrologové — Lesníci stále odklízejí stromy po bouřkách — Největší škody po bouřkách na Jindřichohradecku — Největší škody po bouřkách na Jindřichohradecku — Lesy ČR odtěží po bouřkách 500 kubíků dřeva — Lesy ČR odtěží po bouřkách 500 kubíků dřeva — Policejní kontroly přepravců klád na Vysočině — Policejní kontroly přepravců klád na Vysočině — Pojišťovny vyčíslují škody — Výstavba inteligentního dopravního systému — Léto u vody — Odchyt chráněných syslů — Do věže v Českém Krumlově se vrátil zvon

Části dílu

00:13
Headlines
    Přehled zpráv
    01:06
    Nedostatečný zájem o doučovací kempy
      O prázdninové doučovací tábory dotované ministerstvem školství není dostatečný zájem. Kempy měly být vstřícným krokem vůči rodinám po dlouhém období covidové školní odstávky.
      03:22
      Výbuch v bývalé střelnici Kolvín
        Dva vojáci - armádní pyrotechnici - dopoledne utrpěli těžká zranění při výbuchu, který nastal, když čistili prostor dopadové plochy v bývalém výcvikovém prostoru Brdy. Ten je už 5 let chráněnou krajinnou oblastí.
        05:08
        Část Děčína bez teplé vody
          Kvůli víkendovým bleskovým záplavám je část Děčína stále bez teplé vody. Vytopena byla totiž i teplárna v městské části Bynov. Bez vody je zhruba 1600 domácností, dva supermarkety, ale i tamější škola, která má jako jediná v městě přes prázdniny otevřenou družinu.
          06:51
          Končí bezplatné testování na covid-19
            Možnost bezplatného preventivního testování na covid skončí k 1. září. Toto hrazení testů ze zdravotního pojištění bude z rozhodnutí vlády dál platit už jenom pro děti do 12 let a lidé, kteří se proti koronaviru nemůžou nechat očkovat ze zdravotních důvodů.
            07:19
            Obžaloba kvůli dotacím
              Obžalobu pro 10 lidí navrhuje policie kvůli dotacím z Regionálního operačního programu Severozápad - konkrétně jde o případ rekonstrukce a modernizace hotelu Cascade v Mostě.
              07:44
              Návštěvnost kempů je letos nízká
                Nestálé počasí a déšť ovlivňují návštěvnost kempů. Na Lipensko tak zatím v červenci přijelo méně lidí než před rokem - majitelé kempů hlásí pokles o 50 %. Naproti tomu hotely a penziony v jižních Čechách mají skoro plno.
                09:07
                Výhled ČHMÚ
                  Český hydrometerologický ústav vydal výhled, jaké počasí lze čekat v následujících 4 prázdninových týdnech - do 15.srpna. Teplotně by to mělo být období mírně podprůměrné.
                  09:38
                  Počasí komplikuje sklizeň ječmene
                    Nedávné silné deště na západě Čech poškodily úrodu obilí, hlavně ječmene. Zemědělci mají problém ho sklidit - půda je podmáčená, technika na mnoha místech do polí nemůže.
                    11:11
                    Stromy v Praze prohlédl dendrologové
                      Stromy v centru Prahy dnes prohlíželi dendrologové. Šlo o reakci na událost z nedělního večera, kdy ve Vinohradské ulici u Sadů Svatopluka Čecha spadl vzrostlý strom.
                      12:38
                      Lesníci stále odklízejí stromy po bouřkách
                        Ještě nestihli odtěžit všechno dřevo po kůrovcové kalamitě, a už mají lesníci práci s dalším. Po celé republice odklízejí stromy popadané v bouřkách z minulých týdnů a jde o statisíce metrů krychlových dřeva.
                        14:08
                        Největší škody po bouřkách na Jindřichohradecku
                          Kvůli těžbě, které můžou ještě padat, jsou některé lesy pro veřejnost uzavřené. Například v okolí Stříbra na Tachovsku nebo na Jindřichohradecku - právě tam jsou po bouřkách největší škody.
                          14:26
                          Největší škody po bouřkách na Jindřichohradecku
                            Až 500 kubíků polámaného dříví zpracují těžaři každý den v lesích na Jindřichohradecku. Stromy tam zporážel silný vítr na konci června.
                            15:56
                            Lesy ČR odtěží po bouřkách 500 kubíků dřeva
                              Těžba v posledních letech stoupá, a to hlavně v důsledku kůrovcové kalamity. V loňském roce byla rekordní. V posledních týdnech k tomu přispěly i silné bouřky. Jen státní lesy kvůli nim musí odtěžit na 500 tisíc metrů krychlových dřeva.
                              16:19
                              Lesy ČR odtěží po bouřkách 500 kubíků dřeva
                                Lesní správce Čestmír Michal
                                16:47
                                Policejní kontroly přepravců klád na Vysočině
                                  Kvůli mimořádné těžbě se výrazně zvýšil i počet nákladních aut převážejících dřevo. A podle dnešních kontrol policistů na Jihlavsku měl každý druhý řidič něco v nepořádku.
                                  17:20
                                  Policejní kontroly přepravců klád na Vysočině
                                    Čím víc nehod, tím víc kontrol. Přímá úměra platná na silnicích Vysočiny, kde v posledních letech stoupl počet přetížených nákladních aut. Zvýšenou pozornost pak policisté věnují těm se dřevem.
                                    18:25
                                    Pojišťovny vyčíslují škody
                                      Pojišťovny pořád ještě vyčíslují škody způsobené v červnu a doteď v červenci přírodními živly - nejen tornádem na jižní Moravě, ale právě i posledními silnými bouřkami v Čechách.
                                      19:08
                                      Výstavba inteligentního dopravního systému
                                        V Hradci Králové začala výstavba inteligentního dopravního systému, který by měl zvýšit plynulost a bezpečnost dopravy. Celková hodnota stavby je 230 milionů.
                                        20:41
                                        Léto u vody
                                          Léto u vody - seriál reportáží, ve kterém mapujeme různé způsoby trávení prázdnin a dovolených v Česku. Vltava a Sázava - tradiční rekreační řeky.
                                          22:28
                                          Odchyt chráněných syslů
                                            Na odchyt syslů se dnes vydali pracovníci agentury ochrany přírody a krajiny do přírodní rezervace Radouč v Mladé Boleslavi. Během dopoledne jich tam pochytali na čtyři desítky.
                                            23:55
                                            Do věže v Českém Krumlově se vrátil zvon
                                              Do zámecké věže v Českém Krumlově se vrátí zvon svatého Františka. Ten původní barokní zničili vojáci během první světové války. Jeho kopie teď vznikla ve zvonařské dílně v jihočeských Myslkovicích.
                                              Přehrát celé video
                                              Stopáž26 minut
                                              Další díl
                                              21. července 2021

                                              Přehled dílů

                                               
                                              Stopáž26 minut

                                              24. dubna

                                              24. 4. 2024 na ČT1
                                              Stopáž25 minut

                                              23. dubna

                                              Otevření Památníku Romů a Sintů v Letech — Historie koncentračního tábora v Letech — Nehoda tří kamionů zablokovala hlavní tah na Slovensko — Záchrana pomocí defiblirátoru — Soud v kauze zmanipulovaných zakázek TSK Praha — Začala stavba nového vodovodu v Chrastavě — Na silnicích přibývá přetížených aut — Dopravní kolaps v Hradci Králové — Problémové parkování během akcí v Praze — Testování nových vojenských padáků — Potíže s vlhkostí na rychnovském zámku — Česko má za sebou mrazivou noc — Generální oprava uzávěrů na přehradě Fláje — Ocenění psů za záchranu lidského života

                                              23. 4. 2024 na ČT1
                                              Stopáž26 minut

                                              22. dubna

                                              Financování sociálních služeb v ohrožení — Odvolací soud potvrdil tříletý trest Dominiku Ferimu — Muže soudí za požár supermarketu v Chodově — Problémy se zdvoukolejněním trati na Domažlicku — Bohdalov na Žďársku musí vrátit dotaci — Soud v kauze prodeje městských bytů v Praze — Stavba Aquaparku v Českých Budějovicích — Vývoj liberecké korupční kauzy — Fantom hradeckých hospod — Objev nevyčíslitelné hodnoty — Využití 3D modelů v archeologii a medicíně — Na Šumavě napadl další sníh — První stupeň lavinového nebezpečí v Krkonoších — Zemřela Hana Brejchová — Lásky jedné plavovlásky na ČT2

                                              22. 4. 2024 na ČT1
                                              Stopáž25 minut

                                              19. dubna

                                              Policisté měří rychlost na silnicích — Dva roky od zahájení stavby metra D — Malé nemocnice se snaží lákat mladé lékaře — Novoborští skláři obnovují Průmyslový palác — Na horách bude dál sněžit — Výstraha před silným sněžením — Kurzy mediace pro žáky základních škol — Nádraží na vysočině rozvoní difuzéry — Vánoční strom našel další využití — Nová nádrž v Jizerských horách — Kázeňské řízení s ředitelem Policie — Osmdesátiletý judista sbírá medaile — Tygr z Hluboké cestoval do Maďarska — Tradiční smolení dubových ležáckých sudů

                                              19. 4. 2024 na ČT1
                                              Stopáž25 minut

                                              18. dubna

                                              Zastávky autobusů PID pouze na znamení — Zastávky na znamení v Praze — Loterie o startovací byty v Pardubicích — Výhodnější bydlení pro klíčové profese — Nehoda školního autobusu na Příbramsku — Soud zahájil insolvenční řízení s Kovosvitem — První společenství obcí v Česku — Oprava serpentin u Bečova nad Teplou — Komplikace rozvoje zázemí u jezera Most — Budoucnost strahovského stadionu — Automatické metro — Historickým městem roku 2023 je Žatec — Obce na Berounsku proti stavbě železničního tunelu — Opatovická elektrárna roztočila novou turbínu — Dotace na výměnu starého kotle — Plot na cestě k poutnímu místu u Tábora

                                              18. 4. 2024 na ČT1
                                              Stopáž26 minut

                                              17. dubna

                                              Distribuce vakcín proti černému kašli — Vakcíny proti černému kašli — Nové veřejné přístaviště v Davli — Nácvik záchrany lidí ve výškách — Část zaměstnanců Kovosvitu nedostala výplatu — Podoba nové lanovky na Ještěd — Proměna pražského náměstí Interbrigády — Svazky stejnopohlavních párů — Šestiletý trest za smrt novorozence — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Lávka přes koridor v Pardubicích zůstane zavřená — Místní proti úložišti jaderného odpadu — V Karlových Varech plánují parkovací dům — Soud v kauze obcházení sankcí proti Rusku — Česká školní inspekce znovu k šikaně v Blovicích — V Česku vznikne vlčí zásahový tým — Pěstitelé se obávají mrazivých teplot — Záchranářem od štěněte

                                              17. 4. 2024 na ČT1
                                              Stopáž26 minut

                                              16. dubna

                                              Změny v zákoně pro výstavbu elektráren — Podíl vodní energie na výrobě eletřiny — Výjezdy hasičů kvůli větru — Na Šumavu se dnes vrátilo zimní počasí — ODS už není součástí liberecké koalice — Výbava policistů pro poskytnutí privní pomoci — Sklizeň chřestu začala o dva týdny dřív — Začaly přijímací zkoušky na víceletá gymnázia — O budoucnosti kasin v Chrášťanech rozhodne referendum — Třídění tuků a olejů v Plzni nezdomácnělo — Obnova lesů v Hlinsku — Tapiserie potřebuje zručnost restaurátorek — Finále Play off Tipsport extraligy — Problémy s bobřími hrázemi

                                              16. 4. 2024 na ČT1
                                              Stopáž26 minut

                                              15. dubna

                                              Přeočkování proti černému kašli pro zdravotníky — Nedostupné léky — Plánované opravy dopravní infrastruktury v Praze — Petr Židek rezignoval na své funkce — Regulace hazardu v Praze — Obyvatelé Chrášťan proti hazardu v obci — Brutální případ utýrání muže u soudu — Bezpečnostní opatření v historickém dole Jeroným — O šest dalších větrných elektráren chce soukromý investor rozšířit větrný park u Hrádku nad Nisou — Vodáci si letos na řekách za služby připlatí — Výcvik vodáků na řece Úpě — Rekordně vysoké teploty vystřídalo prudké ochlazení — Kostel v Moravské Třebové ničí červotoč — Vysazování ryb před začátkem sezony — Vypouštění ryb do řeky Bíliny — Výluka vysílače Praha-Cukrák

                                              15. 4. 2024 na ČT1
                                              Stopáž26 minut

                                              12. dubna

                                              Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zájem o studium na středních školách — Obvinění v liberecké kauze — Pátrání po ozbrojených útočnících — Město chce navýšit kapacitu Alžbětiných lázní — Problémy s parkováním před FN Pzeň — Výluka Jaroměř-Trutnov — Nehody na železnici — Utajený vývoz suti do obecního lesa — Těžba lithia na Žďársku — Z bývalé věznice vznikne muzeum — Roste zájem o samoobslužné prodejny — Přípravy na inauguraci nového arcibiskupa — V pražské zoo se narodilo mládě gorily — Rekordní sezona v pražské zoo — Rozmach ochotnického divadla

                                              12. 4. 2024 na ČT1
                                              Stopáž25 minut

                                              11. dubna

                                              Česká pošta snížila svou ztrátu — České poště chybí doručovatelé — Kauza kontaminace azbestem v Milovicích — Vyšší daň pro vybrané lokality v Ústí nad Labem — Kauza spojená s libereckým magistrátem — Nácvik zásahu na Univerzitě Pardubice — Snížený trest za výrobu a prodej marihuany — Mladistvý recidivista — Řidiči nerespektují omezení v rizikovém úseku — Přípravné utkání na MS v hokeji Česko - Němeceko — Vypouštění lososů do řeky Kamenice — O nový parkovací dům není velký zájem — Památky roku 2023

                                              11. 4. 2024 na ČT1

                                              Napište nám