Různé
Pohorelské guľky


500 g brambor uvařených ve slupce
500 g syrových brambor
300 g uzeného masa
1 palička česneku
Sůl
2 vejce
100 g strouhanky
1 lžička kmínu
1 lžička majoránky
Pepř
Hladká mouka
Hrubá mouka
100 g anglické slaniny
2 cibule
2 lžíce vepřového sádla
Nastrouháme si syrové i vařené brambory a přidáme k nim na kostičky nakrájené maso. Osolíme a přidáme kmín, majoránku, prolisovaný česnek a vejce. Začneme vytvářet těsto, přičemž během vypracovávání přidáváme strouhanku a mouku. Z těsta pak vytvarujeme koule, které povaříme 20 až 25 minut ve vroucí vodě.
Na sádle opečeme cibulku se slaninou, kterou pak na talíři posypeme uvařené knedlíky.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů