Tyrolský knedlík s krémovými žampiony


Tyrolský knedlík
5 starších rohlíků
1 cibule
75 g slaniny
Hrst sekané petržele
2 vejce
250 ml mléka
Hladká mouka
Sůl
Pepř
Rohlíky a slaninu nakrájíme na kostky. Cibulku nasekáme na drobno a se slaninou orestujeme. Pokud chceme, můžeme přidat pár kapek oleje, není však nutností.
Do mísy dáme nakrájený rohlík, 2 vejce, mouku, vlažné mléko, směs z pánve, pažitku a sůl. Lehce vypracujeme těsto, které necháme hodinu a půl uležet v lednici.
Krémové žampiony
2 šalotky
30 g másla
200 g žampionů
Sůl
Pepř
1 lžička houbového koření
80 ml bílého vína
1 lžička citronové šťávy
150 ml smetany
Majoránka
Petrželka
Kukuřičný škrob
2 lžičky Créme Fraiche
Na másle orestujeme na čtvrtky nakrájené žampiony a na drobno nakrájenou šalotku. Po chvilce přilijeme víno, osolíme, opepříme, zakápneme citrónovou šťávou a pod pokličkou uvaříme do měkka. Přidáme smetanu, houbové koření a nasekanou majoránku a petrželku (pozor, bez stonků). Omáčku zahustíme škrobem, který jsme si nejprve promíchali ve vodě. Závěrem přidáme krém.
Ohodnoťte tento recept: