Zeleninová jídla
Pečená dýně


2 malé dýně Hokaido
6 lžic olivového oleje
1 lžičky mořské soli
Pepř
1 lžíce dýňového oleje
200 g toastového chleba
1 šalotka
1 snítka tymiánu
50 g parmazánu
50 g sýra Grubere
Dýni oloupeme, rozkrojíme napůl a vydlabeme. Poté ji nakrájíme na centimetrové měsíčky. Kousky začneme opékat na olivovém oleji.
Cibuli nakrájíme najemno. Olivový olej si rozehřejeme a na něm orestujeme cibuli. Až zchladne, přidáme k ní nadrobený toastový chleba a nastrouhaný sýr. Pečené dýně naskládáme na plech. Pokapeme dýňovým olejem a posypeme drobenkou. Pečeme 15 až 20 minut při 200 stupních.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů