Maso

Pečeně s lyonskými bramborami

500 g brambor
3 cibule
1 svazek listové petržele
Máslo
Sůl
Čerstvě mletý pepř
800 g kotletu s kostí
600 g krkovice
2 snítky rozmarýnu
4 stroužky česneku
4 šalotky
Olivový olej
Máslo
Sůl
Pepř

Maso potřeme olivovým olejem, posypeme rozmarýnem a opepříme. Solit budeme těsně před pečením.

Brambory nakrájíme na tenké plátky a vyskládáme na tác s pečícím papírem. Pokračujeme vrstvou cibule. Posypeme petrželí a solí. Zakápneme přepuštěným máslem. A opět skládáme brambory, cibuli, petržel, sůl, pepř, pak zakapáváme máslem. Poslední vrstvou jsou brambory. Osolíme, opepříme a opět použijeme trochu másla. Nakonec překlopíme pečícím papírem. Pečeme 45 minut při 160 stupních.

Krkovici si opečeme ze všech stran na olivovém oleji. Poté ji vyndáme a opečeme stejně kotletu. Šalotku nakrájíme. Ke kotletě přisypeme šalotku a česnek. Mezi opečenou šalotku a česnek dáme máslo. Výpekem s máslem polejem obě masa. Dáme na tác. Podlijeme vodou. Pečeme 30 minut při 160 stupních.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl