Polévky

Kachní kaldoun

Kachní játra
Drůbeží srdce
Cibule
Česnek
Kachní sádlo
Máslo
Celer
Mrkev
Slanina
Bobkový list
Nové koření
Muškátový oříšek
Hladká mouka
Kachní vývar
Sůl
Pepř
Petržel
Citron

Na kostičky nakrájíme slaninu. Kachní srdce a játra odblaníme a nakrájíme, krájet budeme i zeleninu. Hrnec si rozpálíme a rozehřejeme v něm sádlo. Začneme dohněda restovat nakrájenou zeleninu.

Cibuli a česnek nakrájíme a přidáme do hrnce. Přisypeme také kostičky slaniny, srdíčka, bobkový list, nové koření, celý pepř a muškátový oříšek. Zamícháme a přidáme máslo. Poté přisypeme mouku. Promícháme a pomalu přiléváme vývar. Vaříme 35 minut. Dochutíme citrónem, osolíme a opepříme.

Játrové knedlíčky

Drůbeží játra
Vejce
Strouhanka
Máslo
Muškátový oříšek
Majoránka
Sůl
Pepř

Játra, strouhanku, máslo, muškátový oříšek a vejce rozmixujeme. Do směsi přidáme majoránku, sůl a pepř, pak promícháme. Začneme dělat kuličky, které můžeme dávat ihned vařící se polévky. Knedlíček se vaří 4 až 5 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl