Moučníky a cukroví
Hruškový crumble


3 hrušky
25 g cukru krupice
25 g tmavé čokolády
1 bio citron
Špetka mleté skořice
50 g perníku na strouhání
50 g toastového chleba
50 g másla
25 g třtinového cukru
Zakysaná smetana 30%
Nakrájený perník a toastový chléb si dáme do misky. Přidáme dvě třetiny nastrouhané čokolády, máslo a třtinový cukr. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kousky a dáme do druhé mísy. Přidáme k nim cukr, citronovou šťávu, kůru a třetinu čokolády. Každou mísu promícháme.
Připravíme si pečící misky, vymažeme je máslem, naplníme do tří čtvrtin hruškami a jednou čtvrtinou drobenkou. Pečeme 20 až 25 minut při 180 až 190 stupních. Hotové crumble posypeme moučkovým cukrem, dozdobíme smetanou a mátou.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů