MasoRecepty z knihy

Segedínský guláš z krůtího masa

A budeme opět vařit. Tentokrát Pavel Vítek vsadil na klasiku. Prozradí nám recept na segedínský guláš z krůtího masa.

Pavel Vítek
zpěvák, herec

Pavel Vítek

* 30. 9. 1962


krůtí maso
3 cibule
sádlo
paprika sladká, pálivá a uzená
rajský protlak
sůl
třtinový cukr
zakysaná smetana
hovězí bujón
2 dl bílého vína
zelí
vinný ocet
solamyl na zahuštění
rýže

Na sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidáme kousky krůtího masa, přisypeme všechny druhy paprik a rychle zamícháme. Pak chvíli mícháme, aby se maso dobře obdělalo. Pak zalijeme malým množstvím vývaru a čtvrt hodiny dusíme.

Přidáme 2 dl vína, trochu cukru, rajský protlak, zelí, malinko vývaru a dusíme 3/4 hodiny. Potom dáme zakysanou smetanu, podle chuti trochu vinného octa a zahustíme solamylem, který jsme rozmíchali ve vodě. Povaříme ještě 10 minut.

Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Další recepty Celý díl